DOTA Dragon's Blood, Netflix
Film & Serie

DOTA: Dragon’s Blood: nieuwe animatieserie op Netflix

Netflix heeft de eerste, volledige trailer vrijgegeven van de nieuwe DOTA: Dragon’s Blood. De Amerikaanse animatieserie wordt gemaakt in samenwerking met het softwarebedrijf Valve. Het verhaal draait om de held Davion, een Dragon Knight, die vastbesloten is om de duistere magie uit zijn land te verbannen. Vanaf 25 maart is de nieuwe Dota-serie te zien op de streamingdienst.

DOTA: Dragon’s Blood

In de eerste trailer van de anime-serie maken we kennis met de drakenridder Davion. Hij komt in aanraking met de mysterieuze prinses Mirana, die zelf op een geheime missie is. Davion en Mirana ontmoeten vervolgens een draak – maar wat vertelt de draak aan hen?

Het is niet de eerste keer dat Netflix een animatieserie produceert gebaseerd op een videogame. Eerder werd onder meer Castlevania succesvol omgezet naar een anime-serie. Hieronder kun je alvast genieten van de eerste volledige trailer voor de Original:

Eén van de grootste esports games

In Dota 2, een online multiplayer game, nemen spelers het in een arena tegen elkaar op om elkaars torens te vernietigen, maar verder is er geen duidelijke verhaallijn. Het spel is één van de grootste esports-games en staat vooral bekend om de enorme prijzenpotten.

Tijdens het wereldkampioenschap Dota 2 keken er op het hoogtepunt 1,1 miljoen mensen naar het toernooi. Het spel bevat meer dan 100 speelbare personages met elk hun eigen achtergrond en verhaal. De serie krijgt acht afleveringen en is vanaf 25 maart te streamen op Netflix.