donald trump nft collectie
Tech

Donald Trump lanceert bizar slechte NFT-collectie en ontvangt veel haat

Donald Trump kondigde onlangs aan dat hij met groot nieuws zou komen. Iedereen dacht dat het te maken had met de presidentsverkiezingen in Amerika, Trump kwam echter met compleet ander nieuws. Trump lanceert een eigen NFT-collectie, waar niet iedereen even blij mee is. Maar waarom krijgt Trump nu zoveel haat op deze NFT-collectie?

De nieuwe NFT-collectie van Trump

De collectie van Trump bestaat uit 45,000 NFTs waar het gezicht van Trump te zien is op actiefiguren zoals basketballers en astronauten. Om een NFT van Trump te bemachtigen heb je $99 nodig. Mocht je nou van plan zijn om alle 45.000 NFTs te kopen, dan heb je pech. Trump heeft namelijk een limiet gezet op het kopen van maximaal 100 NFTs per wallet. Dit limiet is ingezet om iedereen een eerlijke kans te geven om mee te doen om de prijzen die je kunt winnen wanneer jij een NFT van Trump bezit.

Een paar gelukkige eigenaren van deze NFT worden namelijk door Donald uitgenodigd om een hapje met hem te komen eten. Andere winnaars krijgen de mogelijkheid om een van de rijkste personen op aarde in het echt te ontmoeten. Als Trump zijn vermogen aanzienlijk had willen verhogen, is hij wel een jaartje te laat. De prijzen rondom crypto zijn namelijk aardig hard gekelderd het afgelopen jaar.

Boze reacties op de NFT-collectie

Veel mensen gaan tekeer tegen Trump voor het releasen van deze NFT-collectie. Volgens velen moeten NFTs meerwaarde geven via de achterliggende mogelijkheden die het bezitten van een NFT kan meebrengen. De kleine mogelijkheid om Donald te ontmoeten wordt dus niet gezien als iets waardevols, waardoor het project van Trump wordt neergezet als een manier van Trump om snel wat geld te verdienen.

Daarnaast verzette Trump zich als president van de Verenigde Staten ook fel tegen cryptocurrencies. Een paar jaar laten blijkt Trump dus compleet van gedachte te zijn veranderd en komt hij zelf met een eigen NFT-collectie. Bovendien vinden mensen dat Trump NFTs niet serieus neemt, aangezien het design van de duizenden NFTs niet van een bijzonder hoog niveau is.