Food & Drinks

Kijkje in de (verse) keuken van Domino’s: het creëren van Manly’s Meat & Sweet Pizza

dominos vers pizza

Een pizza bestellen is vaak het lekkerste alternatief als je geen zin hebt om te koken. Maar is een pizza nog wel vers als je deze bestelt? Met deze vraag zaten wij al een tijdje. Domino’s gaf ons een kijkje in de keuken, waarbij we ook nog eens de kans kregen om een eigen pizza te creëren. Zo’n smakelijk aanbod konden we natuurlijk niet afslaan. Het mooiste? Jij kunt deze speciale Manly’s Meat & Sweet pizza nu ook bestellen.

Hoe vers is jouw bezorg-/afhaalpizza eigenlijk?

Bij het bestellen van een pizza kiezen wij meestal voor Domino’s. Maar hoe vers is zo’n bezorg-/afhaalpizza eigenlijk? Domino’s komt nu met ‘5x beter’, de belofte dat jouw afhaalpizza net zo vers is als uit de eigen keuken. Manly kreeg letterlijk een kijkje in de keuken om dit proces van dichterbij te bekijken.

De 5 beloftes van ‘5x beter’ bestaan uit 6 verschillende stappen die voor de ultieme versheid zorgen. Wij doorliepen alle stappen en creëerden daarmee meteen de Manly x Domino’s pizza (die jij ook kunt bestellen). Het doel? De (h)eerlijkste pizza’s maken. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar hoe werkt dat in de praktijk?

domino's pizza vers

Stap 1: Het deeg

Een goede pizza begint uiteraard met deeg. Het deeg van Domino’ wordt elke dag vers gemaakt in de eigen deegmakerij in Nieuwegein. Deeg moet eerst een paar dagen rijzen, voor de beste kwaliteit. Na 4 tot 5 dagen is het deeg in optima forma! De pizzabakkers maken van het bolletje deeg (120.000 stuks per dag!!) een handgemaakte pizzabodem. Wij probeerden dit zelf en moeten eerlijk toegeven, het is moeilijker om de bodem te creëren dan je zou in eerste instantie zou denken.

Stap 2: De saus

Een van de belangrijkste ingrediënten van een pizza is natuurlijk de saus. De basissaus van elke pizza is gemaakt van zongerijpte tomaten en een unieke kruidenmix. Deze tomatensaus bevat geen suikers, kleur, geur-of smaakstoffen. Een stuk verser en puurder dan de gemiddelde pizza uit het schap dus! We verdeelde de saus met souplesse over de pizza’s en gingen door naar stap 3.

Stap 3: Say cheese!

Wie er nou niet dol op kaas? Smeuïge kaas op een pizza is een van de beste uitvindingen ooit bedacht. Domino’s kiest voor het beleggen van de pizza’s met verse mozzarella. Eet jij vegan of heb je een intolerantie? Dan kies je natuurlijk voor lekkere gesmolten vegan kaas. We dagen je uit om dit een keer te proberen en te testen of je het verschil proeft.

Stap 4: Eet je groenten!

We zien pizza als comfortfood. Dat neemt echter niet weg dat je gewoon je dagelijkse groenten binnen kunt krijgen via een pizza. Elke pizza wordt belegd met verse groenten, die ook nog eens bij een vaste Nederlandse groenteboer inkoopt. Lekker vers, millieubewust en lokaal dus! Helemaal passend bij de tijd van nu. De verse tomaten worden zelfs speciaal voor Domino’s gekweekt.

Stap 5: Pick your toppings

De toppings kiezen vonden wij het leukste gedeelte. Je kunt helemaal los gaan en jouw eigen smaak bepalen. Zoals je straks bij onze eigen Manly’s Meat en Sweet zult zien hebben we ons hier ook flink in uitgeleefd. Of dit nou vlees, vis of vega is. Bij Domino’s geldt dat alle pizza’s eerlijke toppings bevatten. Zo is het menu voor 85% vrij van E-nummers en vinden ze het belangrijk dat het vlees op de pizza’s een goede afkomst heeft.

Stap 6: Bakken en bezorging

Klaar met kiezen? Dan kan de bestelling geplaatst worden en de pizza in de oven. Na een paar minuten in de oven is de pizza klaar om de doos in te gaan. Op weg naar jouw huis! Binnen 9 (!!) minuten is de pizza thuisbezorgd en kun jij genieten van een lekkere bezorg-/afhaalpizza. Een stuk verser dan je in eerste instantie zou denken.

Eigen unieke pizza gecreëerd: Manly’s Meat & Sweet

De redactie van Manly werd uitgedaagd om zelf een unieke pizza te creëren. We zijn helemaal losgegaan en creëerden meerdere varianten die jullie wellicht al op onze socials voorbij hebben zien komen. Zowel onze redactie, als de stemmers op Instagram, kozen voor één en dezelfde pizza. Samen met Domino’s hebben wij deze pizza ontwikkeld en jij kunt hem nu ook bestellen: Manly’s Meat & Sweet! 

Dit is een pizza die zijn naam eer aandoet. De Manly’s Meat & Sweet bestaat uiteraard uit vlees (bacon & grilled beef), genoeg toppings en een heerlijke BBQ swirl om het af te maken. Hieronder hebben we alle ingrediënten uitgelicht. Je kunt de pizza zelf samenstellen met de ‘pizzachef’ tool. Loopt het water jou ook al in de mond? We durven te wedden dat je deze pizza 5 sterren gaat geven. Geniet ervan!

manly's meat & sweet