Food & Drinks

Werkgevers opgelet: dit willen werknemers niét in hun kerstpakket

dit-willen-werknemers-niet-in-kerstpakket
(Foto: Freepik)

De feestdagen komen eraan, en voor de meesten van ons betekent dat ook het langverwachte kerstpakket van de werkgever. Kerstpakketten worden meestal enorm gewaardeerd en de verwachtingen zijn dan ook vaak hooggespannen. Totdat je de box ontvangt en hem thuis openslaat.

Geregeld wordt de plank door de werkgever flink misgeslagen en belanden attributen uit het pakket ongebruikt in de kast. Laten we eens kijken naar een aantal van die minder geliefde items en enkele mogelijke alternatieven.

Merci chocolaatjes: een veilige, maar afgezaagde kerstpakket keuze

Een klassieker in kerstpakketten: Merci chocolaatjes. Ze zijn over het algemeen geliefd, maar laten we eerlijk zijn, ze komen elk jaar terug en zijn niet echt verrassend. Vaak gepaard met een niet-origineel kaartje ‘Merci voor het afgelopen jaar’.

Chocola is op zich natuurlijk wel altijd een welkom item in een kerstpakket. Maar kies als alternatief bijvoorbeeld voor chocolaatjes van een lokale ambachtelijke chocolatier. Dit voegt een extra persoonlijk tintje toe. Denk ook aan chocolade met hippe of onverwachte smaakcombinaties.

dit-willen-werknemers-niet-in-kerstpakket
(Foto: Depositphotos)

‘Kerstmeuk’: geen overbodige kerstversieringen

Kerstversieringen die in sommige kerstpakketten zitten, verdienen de kwalificatie kerstmeuk. Ze worden niet altijd gewaardeerd op zijn zachtst gezegd. Achter het schot ligt vaak al kilo’s aan kerstversieringen en tierelantijnen.

Daar hoeven miniatuur kerstbomen en kerstballen met opdruk niet per se bij.Wat vaker in goede aarde valt zijn kaarsen. Hoewel kaarsen ook onder kerstdecoratie vallen, zijn ze vaak wat neutraler en kunnen veel meer mensen ze waarderen.

Of denk eens aan praktische alternatieven met een kerst-tintje dat tijdens de feestdagen praktisch kan zijn, zoals kerst servetten en andere tafel items.

dit-willen-werknemers-niet-in-kerstpakket
(Foto: Depositphotos)

Cadeaubonnen: niet altijd een goed idee

Cadeaubonnen zijn een tricky item in kerstpakketten. Sommige werknemers zijn er dolblij mee, terwijl anderen het als onpersoonlijk beschouwen. Het wordt vaak al leuker als de bonnen meer specifiek zijn.

Denk aan bonnen van exclusieve winkels of online platforms. Of thematische cadeaubonnen voor specifieke restaurants of winkels van persoonlijke voorkeur.

Ook zijn zogenoemde ervaring-cadeaus in opmars: zoals een cadeaubon om mee te doen aan een proeverij, een kookworkshop of een andere activiteit die een leuke ervaring biedt.

dit-willen-werknemers-niet-in-kerstpakket
(Foto: Depositphotos)

Geen gourmetstel meer

Wat een verrassing. Een gourmetstel in je kerstpakket. Het eerste jaar is het leuk, maar wat moet je het jaar daarna met nóg een gourmetstel. Laat staan als je 10 jaar voor dezelfde werkgever werkt.

Het is al een wonder als mensen tegenwoordig hun gourmetstel achter het schot vandaan halen tijdens Kerst. Maar hoe vaak wordt er die andere 364 dagen gegourmet? Die keren zijn vaak op één vinger te tellen.

dit-willen-werknemers-niet-in-kerstpakket
(Foto: Freepik)

Bedrijfsmerchandise niet bijzonder geliefd

Merchandise van het eigen bedrijf, zoals pennen, notitieblokken of kleding met het bedrijfslogo, is niet altijd het meest gewenste geschenk. Het wordt al snel gezien als een goedkope oplossing om het kerstpakket wat extra vulling te geven.

Zorg bij geschenken met een bedrijfslogo er in ieder geval voor dat het praktische items zijn, zoals opladers, powerbanks of thermosflessen. We zagen bijvoorbeeld ook al kerstpakketten met een draagbare barbecue of een reistrolley.