formule_1_salaris
Life

Dit is wat onze Max Verstappen tot nu toe dit seizoen verdiende

Het gaat onze Max Verstappen de laatste races goed voor de wind. Hij behaalde enorm veel punten en staat momenteel derde in het klassement achter de Mercedessen. Bij goede prestaties horen natuurlijk ook mooie bedragen. En we weten allemaal dat je als F1 coureur een goed zakcentje verdiend. Maar wat Max tot nu toe dit seizoen heeft binnengehaald zijn hele absurde bedragen.

Er komen nog flink wat races aan na de zomerstop dus Max kan nog flink bijklussen. Maar dit zijn allemaal extra’tjes volgens de Quote. Zij schijnen meer te weten over het contract van Max waardoor we precies weten hoeveel hij verdiend met zijn racegeweld.

Per punt behaald Max, volgens Quote, namelijk 50.000 dollar extra. Door zijn laatste paar sterke races en overwinningen heeft hij maar liefst 181 punten gescoord. Daarmee kom je op 9.050.000 (!) dollar. Is dat alles? Nope, per overwinning krijgt hij er 250.000 dollar bij. De GP’s van Oostenrijk en Duitsland werden door de Limburger gewonnen waardoor je op zo’n 8.5 miljoen euro uitkomt. En dan hebben we het nog niet eens over zijn samenwerkingen met allerlei bedrijven waar hij ook de menige miljoenen mee binnen harkt. Keep pushing Max!