Food & Drinks

Space 220 van Disney geeft restaurantgangers een buitenaardse ervaring

Space 220 Disney Restaurant

Als je, net als wij, heel grondig het Disney nieuws in gaten hebt gehouden de afgelopen tijd, weet je dat restaurant Space 220 een project is waar al tijdenlang naar uitgekeken wordt. Na jarenlang in hoogspanning te hebben afgewacht is er eindelijk bekend gemaakt wanneer het restaurant haar deuren zal gaan openen voor het grote publiek.

Disney Space 220 restaurant

Het restaurant zal te vinden zijn in Epcot, dit is het Walt Disney Resort in Lake Buena Vista in de Verenigde Staten. Space 220 begint ergens medio september met het verwelkomen van de eerste gasten, net op tijd voor het 50-jarig jubileum van Walt Disney World Resort. Officiële bronnen van het park hebben het volgende bericht naar buiten gebracht:

“Ben je klaar voor een buitenaardse eetervaring bij EPCOT? Bereid je dan voor op lancering, want het Space 220-restaurant van EPCOT zal naar verwachting medio september in gebruik worden genomen … een nieuwe mijlpaal in de transformatie van EPCOT die aan de gang is in het Walt Disney World Resort.”

disney Restaurant Space 220

Een buitenaardse eetervaring

Er zijn ook details onthuld over hoe de ervaring zal zijn als je Space 220 van Disney bezoekt. De ervaring begint als gasten inchecken bij de zogeheten ‘Departure Lounge’. Samen loop je door de futuristische gangen heen naar een van de liften die de reis naar het ruimtestation zal gaan verzorgen.

Als je iedereen klaar is om te gaan stap je in één van de twee ruimteliften die je naar het Centauri ruimtestation brengen. Je krijgt als gast een volledig panoramisch uitzicht op de aarde, en kunt dus ervaren hoe het is om te leven in de ruimte terwijl je een heerlijk biertje of andere versnapering nuttigt. Een goedkoper alternatief voor een ruimtereis ticket.

disney Space 220 Een buitenaardse eetervaring

Het Restaurant

Hoewel het menu tot op heden nog niet is onthuld, merkte Disney Parks Blog scherp op dat er “een tweegangen menu met vaste prijzen zal worden aangeboden voor de lunch en een driegangenmenu met een vaste prijs voor het diner. Het eigentijdse tarief zal een nieuwe betekenis geven aan het woord “dineren”.

De eetzaal biedt plaats aan meer dan 350 gasten en geeft een verbazingwekkend dag- en nachtzicht op de planeet aarde. Als gast kun je alles wat de ruimte zo bijzonder maakt aanschouwen. Van sterren, meteoren en allerlei andere planeten tot aan hemellichamen. De mogelijkheden zijn eindeloos in het nieuwe restaurant van Disney.

disney space 220 het restaurant

Space 220 Disney Restaurant