Disney+ goedkoper abonnement met een nadeel
The mandalorian / Beeld: Disney
Film & Serie

Goedkoper Disney+ abonnement? Dit is het grootste nadeel

Als je houdt van Disney, Star Wars en Marvel is Disney+ absoluut de streamingdienst voor jou. Onlangs liet het bedrijf weten over een tijdje met een goedkoper abonnement te komen en dat is goed nieuws. Helaas kleeft er wel een groot nadeel aan. Dit is wat je moet weten over het goedkopere Disney+ abonnement.

Goedkoper abonnement met een “maar”

Om goedkoper Disney+ te streamen wil het bedrijf helaas dat je als abonnee wel iets inlevert, namelijk je tijd. De nieuwe abonnementsformule introduceert advertenties, wat betekent dat je af en toe even moet wachten voordat je verder kunt met je binge-sessie.

Disney Media en Entertainment Distribution voorzitter Kareem Daniel geeft aan dat het op deze manier uitbreiden van het Disney+ aanbod een win-win situatie is voor iedereen. Zowel voor de consument als de adverteerders en Disney’s content makers. “Meer consumenten zullen in de gelegenheid worden gesteld om toegang te krijgen tot onze prachtige content. Adverteerders zullen een groter publiek kunnen bereiken en onze content makers zullen hun ongelooflijk werk met meer fans en families kunnen delen”, aldus Daniel.

Disney+ aanbod films en series
Disney+ aanbod / Beeld: Disney

Meer Disney+ abonnees

Het uiteindelijke doel is natuurlijk om meer geld binnen te halen, want het blijft een bedrijf, en dat moet onder andere bewerkstelligd worden door miljoenen extra abonnee’s bij Disney+ te verwelkomen. Aan het begin van het jaar zou de streamingdienst al zo’n 129,8 abonnees hebben. Het langetermijn doel is om tegen het fiscale jaar van 2024 in totaal 230 tot 260 miljoen streamers te hebben.

Lancering en prijs goedkoper abonnement

Over de prijs van het goedkopere Disney+ abonnement heeft het bedrijf nog niks prijsgegeven. Wel weten we dat het de bedoeling is dat het advertentie incorporerende abonnement eind dit jaar in Amerika gelanceerd wordt. Vervolgens zouden internationale markten ergens in 2023 aan de beurt zijn.

De moeite waard?

Je moet je natuurlijk wel bedenken of je wilt betalen voor een abonnement om vervolgens nog steeds met advertenties te maken te krijgen. De aantrekkelijkheid van het nieuwe aanbod zal afhangen van de prijs. Als die laag genoeg is, zou het de frustratie van advertenties mogelijk waard kunnen zijn.

In ieder geval is er bij Disney+ genoeg dikke content te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Star Wars spin-offs The Mandalorian en The Book of Boba Fett. Daarnaast vind je uiteraard de bekende Disney content en onder andere een behoorlijke lijst aan Marvel films en series.

Spider-Man: No Way Home
Spider-Man: No Way Home / Beeld: Disney

Goedkoper HBO Max

In de tussentijd kunnen we in Nederland al wel aan de slag met HBO Max. De streamingdienst werd eerder deze maand in ons land gelanceerd en als je er snel bij bent kun je genieten van een levenslange korting.