Disney+, Black Panther, Wakanda serie
Bron: Disney+
Film & Serie

Disney+ komt met eigen Black Panther spin-off-serie!

Disney+ is niet te stoppen! De streamingdienst heeft namelijk een serie aangekondigd die zich afspeelt in het fictionele Afrikaanse land Wakanda – beter bekend als het decor van de film Black Panther. Het gaat om een “drama based in the Kingdom of Wakanda“, zo meldt Variety maandag. Kun je ook niet wachten op deze nieuwe spin-off-serie?

Disney+: Black Panther-serie

Regisseur Ryan Coogler (Fruitvale Station, Creed) heeft een dikke Disney-deal getekend, waar deze Wakanda-serie deel van uitmaakt. Zijn productiebedrijf Proximity Media gaat meerdere series maken voor Disney in de komende vijf jaar.

Meer is er nog niet bekend. Eén ding staat vast: “Ryan Coogler is een bijzondere verhalenverteller wiens visie en bereik hem tot een van de opvallendste filmmakers van zijn generatie hebben gemaakt”, aldus Disney-baas Bob Iger.

Nog meer op de planning

Grote kans dat er de komende tijd dus nog meer MCU-shows naar Disney+ komen. In de afgelopen maanden hebben analisten al meermaals geconcludeerd dat Disney+ nog best wel eens Netflix zou kunnen inhalen.

Momenteel werkt Coogler aan het vervolg op de hitfilm Black Panther, die wereldwijd zo’n 1,35 miljard dollar (1,1 miljard euro) opleverde. Hoe Black Panther II eruit gaat zien is ook niet bekend. De film staat vooralsnog gepland voor 8 juli 2022.

Disney Plus, Wakanda Serie, Black Panther

Captain America komt misschien terug! Meer weten? Klik dan hier.