dirty lines netflix
Netflix

Dirty Lines op Netflix: terug naar het Amsterdam van de jaren ’80

Dirty Lines is de nieuwste Nederlandse serie op Netflix. De serie speelt zich af in de wereld van telefoonseks lijnen in Amsterdam eind jaren ’80. De zesdelige productie wordt door criticasters omschreven als een ‘onweerstaanbaar kijkfestijn.’ Wat maakt deze serie zo bijzonder?

Dirty Lines op Netflix

Dirty Lines richt zich op de opkomst en ondergang van de beruchte 06-telefoonlijn. De serie richt zich op het fictieve bedrijf Teledutch, opgericht door de Amsterdamse broers Frank en Ramon Stigter en is losjes geïnspireerd op George en Harold Skene, die de eerste 06-seks telefoonlijn in Nederland lanceerden.

De serie is een stukje geschiedenis, nostalgie uit de jaren 80, seksuele voorlichting en volwassen worden in één. Hoewel niet elke verhaallijn uit de serie even interessant is, kijkt Dirty Lines heerlijk weg en zit boordevol vrolijkheid en humor.

Amsterdam van de jaren ’80

Wat opvallend is aan de serie is hoe treffend het beeld van Amsterdam uit de jaren ’80 wordt neergezet. De opkomst van Hiphop, de Roxy en de eerste ecstasypillen komen allemaal breed aan bod. Ook laat de serie zien wat voor goudmijn de eerste sekslijnen waren, totdat de belastingdienst doorkrijgt wat er aan de hand is.

Ook is er een topcast opgetrommeld voor de serie. Zo speelt Gouden Kalf winnaar Julia Akkermans één van de hoofdrollen. De broers Stigter worden gespeeld door Chris Peters en Minne Koole. Maar, misschien nog wel één van de leukste verschijningen uit de serie is natuurlijk Abbey Hoes.

dirty lines netflix

Nederlandse producties op Netflix

Het lijkt erop alsof Nederland als filmland zijn plek heeft gevonden op het internationale stream toneel. De afgelopen tijd zijn komen er steeds meer producties uit ons land op Netflix. De sci-fi thriller Captain Nova is hier een goed voorbeeld van, net als Ferry. Op zoek naar nieuwe inspiratie op het gebied van films en series? Lees dan ook eens één van onze andere artikelen: