Life

Het DINK-koppel is de nieuwste trend op het gebied van relaties

dink-koppel-relatie-trend

Relaties zijn er in alle vormen en maten. Als je een LAT-relatie hebt dan wonen jullie apart, als je een open relatie hebt dan is daten met anderen toegestaan, en ‘friend with benefits’ zijn goede vrienden die het ook gezellig hebben tussen de lakens. De allernieuwste trend is DINK, een relatievorm die vooral bij millennials zeer populair is. Deze relatie trend gaat viraal op social media, en steeds meer koppels kunnen zich hier wel in vinden.

De nieuwste trend op relatiegebied

DINK staat voor ‘Dual Income, No Kids’. DINK-stellen zijn alleen door liefde aan elkaar verbonden, en zijn dus niet op andere vlakken van elkaar afhankelijk. In andere relaties spelen geld of kinderen een rol, maar dat is in dit geval dus niet zo. Steeds meer mensen kiezen ervoor om voor een carrière te gaan, en zetten het alom bekende ‘huisje-boompje-beestje’-idee in de vriezer. Gelijkgestemden beginnen dan met een DINK-relatie in plaats van een andere relatie.

Tot (en vlak na) de Tweede Wereldoorlog was het hebben van een groot gezin een maatschappelijke norm, evenals de verdeling binnen het huishouden. De man zorgt voor brood op de plank, en de vrouw zorgt voor het huishouden. Aan deze traditionele rolverdeling kwam een eind toen er een moderne economie ontstond, en daarbij ook de emancipatie van de moderne vrouw en daten een steeds prominentere rol in de maatschappij kreeg.

DINK relatie koppels

DINK-koppels gaan voor hun carrière

In de huidige maatschappij zijn de rollen omgedraaid. Veel mensen kiezen ervoor om eerst voor een carrière te gaan, en als ze al voor kinderen gaan dan zijn het er ‘zo weinig mogelijk’. DINK-koppels kiezen er bewust voor om kinderloos te blijven, en zijn ook niet van elkaar afhankelijk op financieel gebied. Ze weten de relatie spannend te houden door alle tijd en geld in elkaar te steken in plaats van een opvoeding.

Soms kiest een DINK-koppel ervoor om een huisdier te nemen, en plaatst een extra letter in de afkorting. Zo bestaat er DINKWAP (Dual Income, No Kids, With a Pet) en DINKWAD (Dual Income, No Kids, With a dog). Het is allemaal gekkigheid uiteraard, maar wel een bewuste keuze voor stellen met deze relatievorm. Ze kiezen voor financiële vrijheid, en vullen hun leven het liefste in zonder extra verplichtingen.

DINK stellen