Women

Verslaggeefster Diletta Leotta is de reden dat elke Italiaan voetbal kijkt

Diletta Leotta is misschien wel de mooiste sportverslaggeefster ter wereld

De meeste sportverslaggevers in ons land zijn mannen, en daar is ook alles mee gezegd. In het passionele Italië zijn veel vrouwen ook helemaal gek van voetbal, en sommigen van hen hebben daar hun werk van gemaakt. De blonde Italiaanse Diletta Leotta zien we graag verslag doen van een voetbalwedstrijd, en dat is niet alleen vanwege haar kennis van voetbal.

Van weervrouw naar verslaggeefster

De 30-jarige Diletta begon haar carrière voor de camera als weervrouw voor een Italiaanse televisiezender. Ze brak meteen een record als het ging om kijkcijfers. Italiaanse vrouwen hebben vaak hun mooie uiterlijk mee, dat konden we eerder zien toen we de prachtige Eleonora Incardona voorbij zagen komen. Diletta is ook een groot liefhebber van sport, dus het is logisch dat ze de overstap maakte naar sportverslaggeefster.

De Italiaanse blondine trok door haar werk veel kijkers. Mooie vrouwen die het weer presenteren zijn het zonnetje op je beeldscherm, zoals we kunnen zien bij de Mexicaanse Yanet Garcia. De knappe Diletta heeft echter gekozen voor een carrière als sportverslaggeefster, en dat gaat haar bijzonder goed af. Wij begrijpen wel waarom mannen aan de buis gekluisterd zijn als zij een wedstrijd van commentaar voorziet.

Diletta Leotta is de populairste verslaggeefster op Instagram

De Italiaanse verslaggeefster weet hoe ze de aandacht van haar kijkers vast moet houden. Ze is het gesprek van de dag als zij met haar microfoon voor de camera staat om verslag te doen van een wedstrijd. Maar liefst 8,6 miljoen fans bewonderen haar wanneer ze op de televisie is te zien. We vinden het uiteraard niet erg om onze eigen Sierd de Vos een reportage zien maken, maar stiekem zijn we toch een beetje jaloers op die Italianen.

Diletta Leotta is een pareltje om naar te kijken, en ze weet hoe ze een wedstrijd moet voorzien van commentaar. Dit is voor veel mannen een win-win situatie, en ook de televisiezender waar ze voor werkt mag blij zijn met de kijkcijfers. Misschien dat kan John de Mol haar een keertje bellen voor een leuk aanbod, want met zo’n mooie dame blijven veel mensen graag voor de buis zitten.