diego simeone documentaire amazon prime video
Film & Serie

Nu op Amazon Prime: Diego Simeone over passie, strijd en winnen

Voetballiefhebbers opgelet. Vanaf vandaag kun je namelijk een kijkje achter de schermen nemen bij topcoach Diego “El Cholo” Simeone. Deze flamboyante Argentijn traint al jaren Atletico Madrid met veel succes en is inmiddels het uithangbord van een bijzondere club. In de voetbaldocumentaire, exclusief op Prime Video, volg je de visie en avonturen van de man met de bijnaam “de gek”.

Diego “El Cholo” Simeone

Diego Pablo Simeone staat bekend als een opvliegerige trainer die overloopt van passie. Hij heeft een unieke en herkenbare stijl van voetbal, zowel als oud-speler en als coach. Een stijl die gekenmerkt wordt door passie en volle inzet, al gaat het soms over het randje. Hij maakt hiermee vele vrienden en vijanden.

Als speler speelde hij onder andere voor Inter Milaan, Sevilla en Atletico Madrid. Bij deze laatste club is hij inmiddels al jaren trainer, met veel succes. Hij heeft de club naar verschillende titels geleidt, iets wat bijzonder is voor deze club. In de docu volg je de fanatieke trainer en mens Simeone en we kunnen je alvast verklappen: na het zien van de docu heb je nog veel meer respect voor hem gekregen.

De mens Simeone

De trainer Simeone is bij velen bekend, de mens echter niet. In de documentaire zie je “El Cholo” als een familiemens vol passie. Hij werkt aan een team op het veld en een team binnen zijn gezin. Hij neemt hiermee overal de leiding en inspireert iedereen om hem heen. De passie spat van het beeldscherm af.

De docuserie volgt Simeone tijdens het seizoen 2020-21, en ontdekt het geheim van een succes dat zijn nalatenschap begint te tekenen. Ook Cristiano Ronaldo, David Beckham, Leo Messi, José Mourinho, Pep Guardiola, Sergio Ramos, Luis Suárez, Koke en Fernando Torres komen aan het woord. SIMEONE: Living Match by Match is nu te streamen op Amazon Prime Video.