Erling Haaland
Health

Het beestachtige dieet van Erling Haaland bestaat uit lever en koeienhart

Erling Haaland staat op het voetbalveld bekend om zijn genadeloze aanvalstechnieken. De Noorse spits speelt sinds juli 2022 bij Manchester City en verdient daar een mega-salaris. Zijn imponerende manier van voetballen wordt nog eens goed uitgelicht in een documentaire waarin de sterspeler centraal staat. Zijn eetpatroon kwam ook aan bod, en die is op zijn zachtst gezegd beestachtig te noemen.

Topvoetballer van Manchester City

Erling Haaland laat met zijn regen aan goals zien dat hij zich prima op zijn gemak voelt bij voetbalclub Manchester City. De voetballer is duidelijk in topconditie, en dat heeft volgens hem zelf alles te maken met het dieet dat hij volgt. In de documentaire Haaland: The Big Decision laat hij weten dat hij kwaliteitsvoeding dat lokaal wordt geproduceerd voor hem het belangrijkste is.

Haaland legt een vraag neer bij de kritiek dat mensen op het eten van vlees hebben. “Er wordt gezegd dat vlees slecht voor je is… maar dan stel ik de vraag: welk vlees?” aldus de voetballer. Hij benoemt hierbij het vlees dat bij de McDonalds wordt geserveerd en een plaatselijke koe die gras eet. Hij is vooral van mening dat vlees vol met belangrijke elementen zit die het uiterste uit een topsporter weten te halen. Daar is Liver King het zonder twijfel mee eens.

Het beestachtige dieet van Erling Haaland

De topvoetballer zweert bij orgaanvlees, en met name het hart en de lever van een koe. Deze organen zitten vol met belangrijke vitamines, zoals vitamine B, ijzer, koper, fosfor en magnesium. Daarnaast zorgt Haaland ervoor dat zijn biologische klok meteen op de juiste stand zet na het wakker worden. Dit doet hij door naar de zon te kijken. Hij neemt ook ijsbaden. Zou hij tips van Wim Hof en fitnessgoeroe Arie Boomsma hebben aangenomen?

De Engelse media pakten zijn mening over het eten van vlees massaal op en vergeleken hem met kannibaal Dr. Hannibal Lecter, die in de film The Silence of the Lambs aangaf een lever heerlijk te vinden in combinatie met een fles Chianti. Hoe dan ook; de prestaties van Haaland liegen er niet om. Of dat te maken heeft met zijn eetpatroon laten we voor nu even in het midden. Een carnivoor dieet haalt blijkbaar het beest in mensen naar boven, want hij is zonder twijfel een bovenmenselijke topsporter.