Deze vriendengroep spaart 3 ton voor hun ultieme droomvakantie in 2045
Media

Deze vriendengroep spaart 3 ton (!) voor hun ultieme droomvakantie in 2045

Soms is het best wel jammer dat het ouder je wordt hoe minder je je vrienden gaat zien.. Waar je ze vroeger bijna elke dag zag is het nu al uniek als je elke week met iedereen kunt afspreken. De een woont nu in het buitenland, de ander zit onder de plak. Maar vriendschap blijft altijd een van de belangrijkste dingen in het leven. En dat vond deze vriendengroep ook en dat besloten ze op een unieke manier te vieren.

Twee vrienden uit Nieuwerkerk aan de IJssel kwamen op het plan om in eerste instantie een cruise te maken naar Bora-Bora. Het idee ontstond in de kroeg, maar ondanks een paar borrels maakten ze er de volgende dag al werk van. De cruise zou €15.000 per persoon gaan kosten. Ze begonnen met navragen wie van de vriendengroep er allemaal mee wilden.

Binnen de kortste keren bleek dat bijna de hele vriendengroep mee wilde. Maar het bleek niet zo makkelijk te gaan als je zou denken. Je kunt namelijk lastig sparen met een groep dus besloten ze het over een andere boeg te gooien. De oplossing? Ze starten een officiële vriendenvereniging bij de Kamer van Koophandel. Inclusief een bestuur en statuten en zakelijke bankrekening.

De vereniging heeft nu 22 leden: vier vrijgezelle mannen en negen stelletjes. Elke maand leggen ze 40 euro, of jaarlijks 480 euro neer. Zo komen ze uiteindelijk op het bedrag van €15.000 per persoon. Jaarlijks organiseren ze nu activiteiten zodat ze elkaar nog wel kennen als het bedrag eindelijk bij elkaar gespaard is.

Wat nou als een van de leden geen zin meer heeft over 25 jaar als de reis eindelijk bij elkaar gespaard is? Dan krijg je een officiele boete van 120 euro en een kaartje vanaf elke bestemming waar de vereniging komt. Moet je maar geen Sjaak Afhaak zijn!