Deze Titanic replica van 550 miljoen vaart straks dezelfde route als in 1912
Media

Deze Titanic-replica van $550 miljoen vaart straks dezelfde route als in 1912

Er is geen bekender stoomschip op de wereld als de Titanic. De dramatische gebeurtenis heeft natuurlijk de enorm populaire verfilming gekregen en is de film die waarschijnlijk elke man wel eens met vriendin of ex heeft moeten zien. Ook de documentaires van National Geographic heb je vast wel eens voorbij zien komen. Door deze docu’s en verfilming krijg je een inkijkje hoe het moet zijn geweest om dit mee te maken.

Momenteel wordt er exact een replica gemaakt van het beroemde schip en in 2022 gaat deze eindelijk de wateren op. Het meest bijzondere? Deze replica gaat exact dezelfde route als de originele Titanic varen.

Dit scheep heet, hoe kan het ook anders, de Titanic II. Letterlijk elk detail lijkt op het origineel. Hopelijk is het schip alleen iets sterker en zal het echt een onzinkbaar schip blijken. Ook is er gelukkig meer gedacht aan de veiligheid. Het originele schip had namelijk 2224 passagiers tijdens de toch terwijl er eigenlijk maar plek was voor 1180 mensen. Zoiets zal nu natuurlijk niet zo snel meer gebeuren.

Het schip zal vanuit Dubai naar Engeland varen wanneer deze klaar is. Vanaf Southampton zal de tocht naar New York leiden, precies zoals het ook in 1912 het plan was. De prijzen zijn nog niet helemaal bekend. Wel zal het bizar prijzig worden, het is natuurlijk ook een heel bijzonder moment. Er is plek voor 2400 passagiers en deze zullen begeleid worden door 900 mensen van de bemanning. Stay tuned!

Bron: The Daily Mail & Pure Luxe