Deze Pathé heeft afgelopen week de eerste zaal met 270 graden beeld geopend
Film & Serie

Deze Pathé heeft afgelopen week de eerste zaal met 270 graden beeld geopend

Afgelopen week is de allereerste ScreenX-zaal geopend bij Pathé, op de Spuimarkt, in Den Haag. In deze zaal worden films niet op slechts een, maar op maar liefst drie schermen vertoond. Op deze manier voelt het alsof je in de film zit in plaats van dat je er naar kijkt.

Deze toffe innovatie van Pathé maakt naar de bios gaan nog stukken specialer dan normaal gesproken. Het geluid is beter en in de nieuwe zaal hangt dus een 270 graden scherm waarop je de films kunt zien. Je kunt het verhaal dus van alle kanten bekijken en dat is uniek in Nederland. De eerste vestiging met een ScreenX scherm is dus een feit. Binnenkort wordt er ook een zaal in Amersfoort klaar gemaakt voor deze 270 graden experience.

Pathé voelt dat ze moeten innoveren, zeker nu platforms zoals Netflix zo razend populair zijn geworden. Onlangs kwamen ze ook al met de speciale Relax Seats.De actiefilm Jumanji: The Next Level heeft afgelopen week de vuurdoop met zijn voorpremière gehad. Overigens worden de drie schermen niet tijdens de hele film gebruikt, maar bij ‘belangrijke momenten’, aldus Pathé.