Life

Deze marathon is voor iedereen die hardlopen haat

Deze marathon is voor iedereen die hardlopen haat

Krijg jij het al Spaans benauwd bij het zien van een paar sportschoenen? Ben jij al moe nadat je twee keer de trap op en neer bent geweest? Ben je liever lui dan moe, maar wil je wel graag sportief zijn? Dan is dit namelijk hét sportevenement voor jou! Je hoeft maar een kleine 500 meter te lopen en onderweg is zelf tijd voor een rookpauze. Eenmaal over de finish krijg je bier, donuts en een medaille om te laten zien hoe sportief je wel niet bent!

De Boerne 0.5k is een hardloopwedstrijd voor mensen die niet van hardlopen houden, maar wel van de gezelligheid, een biertje en een lekker hapje. Volgens de bedenkers van het event is de wedstrijd speciaal bedacht voor onderpresteerders die de sociale druk van de fit-hype niet meer aankunnen.

Aan het eind van de race wacht er een ijskoud biertje op je en ontvang je een medaille en een sticker. Voor alle trotse, luie mensen die de finish line hebben gehaald. Zo kan je aan iedereen laten zien hoe sportief jij wel niet bent.

Deze marathon is voor iedereen die hardlopen haat 01

Ben je te lui om zelfs die schamele 500 meter te lopen dan is er altijd nog het VIP arrangement. Bij de start wordt je opgehaald door een busje en leg je het parcours in stijl af. Zo hoef je dus absoluut niet in beweging te komen, maar ontvang je wel gewoon je medaille!

Denk je nu van ‘dit is echt wat voor mij’ dan, hebben we misschien wel slecht nieuws voor je… Het event vond enige tijd geleden op 18 mei plaats. Waarom schrijven jullie nu dit artikel dan? Nou, omdat de bedenkers van het event hier al rekening mee hebben gehouden.

Voor de échte diehard uitstellers is er namelijk het ‘Procrastinators Prize Pack’. Voor slechts 25 dollar kan je doen alsof je gewoon echt hebt meegedaan. Je ontvangt het t-shirt, de medaille en de bumper-sticker die alle echte deelnemers ook hebben gehad. Want als een echte onderpresteerder en uitsteller was je waarschijnlijk toch vergeten je in te schrijven.