iphone bescherming hoesje kiezen
Tech

Deze hoesjes beschermen precies waar je iPhone dat nodig heeft

Je toestel beschermen zonder er een koelkast van te maken is het meest ideaal. Om de beste balans van vorm en functie te krijgen kijk je daarom naar het beschermingsniveau. Die keuze maak je zo.

Kies het juiste beschermingsniveau

Je kan bij jezelf makkelijk nagaan wat je telefoon waarschijnlijk allemaal te verduren zal krijgen. Hoe meer klappen je iPhone op gaat vangen, des te beter je die wil beschermen. Gelukkig zijn daar verschillende beschermingsniveaus van telefoonhoesjes voor. Als je goed kiest is je telefoon aan het eind van de rit helemaal schadevrij én ziet je toestel er stijlvol uit.

Voor dagelijks gebruik

Als je telefoon in het dagelijks leven nauwelijks tot niet met potentieel geweld te maken krijgt is een lichte bescherming voldoende. Een flexibel hoesje met een screen protector vangt de schade af wanneer je telefoon die ene keer per ongeluk uit je handen glipt.

iphone bescherming hoesje kiezen

Siliconen en transparante telefoonhoesjes zijn de meest voorkomende varianten die hiervoor genoeg bescherming bieden, maar ook lekker dun zijn en het strakke uiterlijk van je iPhone behouden. Voor bijvoorbeeld een iPhone 11 Pro Max hoesje zijn er talloze opties – vooral van de lichtere varianten.

Bescherming met extra armor

Voor iPhones die wat meer te verduren krijgen zijn er bijpassende telefoonhoesjes met extra armor. Zo heb je hybride cases met een extra stevige structuur en bumper. Voor de krachtigste bescherming zijn er volledige armor cases. Die zijn opgebouwd uit meerdere lagen en structuren met als klap op de vuurpijl een snoeiharde buitenlaag.

De binnenste lagen van dit type telefoonhoesje werken schokabsorberend om de harde buitenlaag volledig tot z’n recht te laten komen. Deze telefoonhoesjes zien er dan wel robuust uit, maar beschermen het best en zijn nog steeds in verschillende modellen, kleuren en patronen te verkrijgen.

iphone bescherming hoesje kiezen

Extra handige functies in je telefoonhoesje

Het telefoonhoesje in portemonnee-vorm is je vast al bekend. Er zijn echter nog meer soorten hoesjes die een extra functie bieden. Een hoesje met magnetische ring kun je als standaard gebruiken en heb je meer grip op. Voor alleen meer grip ga je voor een case met een structuurpatroon of met een ingebouwde pop socket.

Als je niet de complete inhoud van je portemonnee kwijt wil zijn als je het toestel zou verliezen, maar wel een werkpasje, fitnesspas of OV-chipkaart bij de hand wil hebben zijn er ook card cases. Er passen 1 of 2 pasjes in zo’n case, waardoor het er ook niet meteen bulkerig uitziet.

Om er verzekerd van te zijn dat je scherm geen krassen krijgt, maak je het af met een screen protector. Klaar en beschermd is Kees.