Deze drie experimenten maken je een productiever en succesvoller man
Life

Deze drie experimenten maken je een productiever en succesvoller man

We willen allemaal succes, wat succes ook voor jou mag betekenen, maar we weten allemaal dat grote doelen voltooien best pittig is. Essentieel voor succes blijkt vooral constante actie, oftewel langdurige productiviteit.

Om je vooruit te helpen hebben we hier drie experimenten die je helpen bij het worden van een beter man!

3. Minder uren op je smartphone

Leg je smartphone vaker weg. Serieus. Dit klinkt nogal kinderachtig, maar uit onderzoek blijkt dat mensen anno 2019 tussen de 20 en 35 uur per WEEK naar hun smartphone zitten te staren. De redacteur van Mannelijk Magazine schrok zich onlangs dood toen hij ontdekte dat hij – ondanks een drukke werkweek – maar liefst 34 uur op de smartphone had gezeten. Dat is nagenoeg een hele werkweek!

Er is klaarblijkelijk genoeg tijd voor (lui) vertier…

2. Denk GROTER

Als jouw doel 1800 euro netto per maand verdienen is, dan zul jij dat bereiken. Je zult zaken werking zetten om dat te voor elkaar te krijgen, en het zal je lukken ook. Maar wat als je 4000 euro netto per maand wil verdienen? Dan gaat je hersenpan flink kraken! Hoe kom je in vredesnaam aan 4000 euro per maand?! Dat is 50.000 euro per jaar, en nagenoeg een goede 85.000 euro bruto. Je zult om dit doel te bereiken een aanzienlijk productiever en efficiënter persoon moeten worden. Om dit soort bedragen naar binnen te harken zul je dus aanzienlijk groter moeten denken. En zodra je the bigger picture hebt begrepen, kun je aan de slag met doen wat nodig is om die geldstromen in werking te zetten. Het begint allemaal met je mindset!

Deze drie experimenten maken je een productiever en succesvoller man 2

 

1. Routines maken de man

Een goed begin is het halve werk, zeggen ze altijd. Dit cliché blijkt echter meer dan waar te zijn als je de dag productief wil beginnen. Het begint zelfs al de dag ervoor door vroeger naar bed te gaan. Leg je sportoutfit alvast klaar voor de volgende dag. Er is geen man op aarde die zijn kleding dan nog durft terug te leggen.

Zet bijvoorbeeld ook je wekker om 06.00 en bewaar dit uurtje puur en alleen voor je ochtendroutine. Een sterk voorbeeld: stap direct bij de wekker uit bed, niet meer snoozen. Daarna maak je direct je bed op en neem je een koude douche. Je mediteert vervolgens 10 minuten en gaat ook uitgebreid rekken en strekken. Hierna maak je een to-do-list voor de dag. Ik garandeer dat je op deze manier vele malen frisser en productiever je werkdag begint! We zijn helaas niet allemaal Dan Bilzerian en zullen gewoon elke dag aan de slag moeten voor onze centen.

Zorg dat deze routines, die eerst moeilijk aan te leren zijn, automatisch worden. Net zo automatisch als tandenpoetsen, eten, douchen en op je telefoon koekeloeren!

Met deze drie gouden tips kom je ongetwijfeld een stap verder bij het behalen van je doelen. Succes!