dexter new blood
Film & Serie

Dexter New Blood is vanaf vandaag te bekijken

Fans van de hitserie Dexter waren op z’n zachts gezegd niet tevreden over hoe de show na acht seizoenen eindigde. Nu brengt Showtime de serie over de ‘goede’ seriemoordenaar voor een laatste keer terug naar ons beeldscherm, en wel met Dexter: New Blood. Nu vraag je je zeker af: Is het een reboot, of een vervolg? Wij hebben alles op een rijtje gezet wat je moet weten.

Dexter

De oorspronkelijk serie draait om Dexter Morgan, gespeeld door Michael C. Hall. Op het eerste gezicht lijkt Dexter een doodnormale man. Hij lijkt ook erg bekwaam te zijn in op zijn werk als forensisch expert op het gebied van bloed. Maar wat bijna niemand weet, is dat hij in het geheim een seriemoordenaar is.

Maar niet zomaar een seriemoordenaar. Zijn adoptievader kwam er al op hele jonge leeftijd achter dat Dexter anders was dan zijn leeftijdsgenootjes. Hij wist zijn adoptiezoon op jonge leeftijd te overtuigen om criminelen en moordenaars te vermoorden die erin geslaagd waren het rechtssysteem te ontlopen.

Dexter New Blood

Je kan je voorstellen dat de serie mateloos populair werd bij fans. Zo populair zelfs dat de serie bij de Emmy’s vier keer werd genomineerd voor Beste TV Drama, en Michael C. Hall werd vijf keer genomineerd voor Beste Acteur. Het einde van de laatste aflevering van de serie veroorzaakte echter een enorme terugslag onder de fans.

Dexter: New Blood (beter bekend als Dexter seizoen 9) speelt zich 10 jaar na het einde van de originele serie af. Dexter Morgan heeft een nieuwe identiteit als Jim Lindsay. Hij runt een winkel in het kleine stadje Iron Lake, New York. Zijn drang om te moorden komt echter langzaam naar boven nadat een aantal kinderen vermist raken.

dexter new blood

We hebben nog meer goed nieuws, want Dexter New Blood is vanaf vandaag te bekijken op de streamingdienst van Showtime. Er is echter nog veel meer om naar uit te kijken deze maan. Deze gruwelijke films en series komen in november naar Netflix.