Netflix

Devil in Ohio op Netflix: recept voor een goed horrorverhaal

devil in ohio netflix

Devil in Ohio is een gloednieuwe miniserie op Netflix. Vanaf moment één van de release van de serie waren we enthousiast. Alhoewel de naam al een groot gedeelte van het verhaal verklapte, waren er toch nog wel wat vraagtekens over hoe deze nieuwe serie zou landen bij het grote publiek.

Devil in Ohio Netflix

Het recept voor een goed horrorverhaal is de combinatie van herkenbaarheid en het onbekende. Veel horrorverhalen plaatsen hun hoofdrolspelers in herkenbare omgevingen, waarna ze het combineren met onze grootste angsten. De belangrijkste focus is natuurlijk om de kijker angst in te boezemen.

Aan de premisse van de serie is te zien dat ze alle recepten in huis hebben voor een angstaanjagende serie: “Wanneer een psychiater een mysterieus meisje redt van een satanische sekte, staat haar wereld op zijn kop als de komst van het meisje haar eigen familie dreigt te verscheuren.

Is Devil in Ohio op Netflix de moeite waard?

Horror kunnen we het in ieder geval niet noemen. Zonder te veel te zeggen over de inhoud van het vertelsel kunnen we concluderen dat de ‘mystery-thriller’ serie ons toch wel erg is tegengevallen. Wie op zoek was naar een griezelige serie komt van een koude kermis thuis.

Alle ingrediënten waren in huis om Devil in Ohio tot een succes te maken, maar helaas is het naar onze mening niet geslaagd. Devil in Ohio is op z’n zachts gezegd horror voor doetjes. Het is een serie waarin de lege personages enkel en alleen door het plot worden gedreven.

devil in ohio

Goede horror om te bekijken

Maar gelukkig voor jou hebben we nog veel meer in de aanbieding als het aankomt op griezelige films en series op Netflix. Lees daarom ook eens een van deze artikelen: