Film & Serie

The Equalizer 3 komt officieel terug met Denzel Washington

The Equalizer 3

Goed nieuws voor alle fans van The Equalizer. Hollywood-acteur Denzel Washington komt officieel terug voor het derde deel van de toekomstige franchise, The Equalizer 3. Maar wat kunnen we verwachten? Eén ding kunnen we verklappen – het lijkt er sterk op dat het derde deel van de film zich gaat afspelen in Europa.

The Equalizer

De film is gebaseerd op het gelijknamige tv-programma uit de jaren 80. In 2014 nam de Amerikaanse acteur de rol van Robert McCall op zich. Toch kreeg de film bij de release gemixte reacties. De kritiek kwam voornamelijk door de hoeveelheid gruwel die te zien was in het eerste en tweede deel.

Zo konden mensen de entertainment-waarde niet begrijpen van het feit dat Washington zijn handlangers in de film met een spijkerpistool vermoordde. Toch at het grootste gedeelte van het publiek de film op als een warm broodje, net als wij. In totaal bracht de productie meer dan $192 miljoen op.

Denzel Washington

De rol die Washington speelde in Man on Fire was het moment waarop het grote publiek zag dat dit soort rollen op zijn lijf geschreven staan. In 2018 kwam het tweede uit, maar tot dusver werd er nooit gesproken over een franchise, tot dit moment. De Oscar-winnaar sprak met Collider over onder andere The Tragedy of Macbeth, de nieuwe Shakespeare-bewerking van Joel Coen.

Tijdens het interview voor Collider werd hem gevraagd naar zijn plannen voor het aankomende jaar. Zijn antwoord was luid en duidelijk: ‘Ze hebben de derde Equalizer geschreven, dus dat ga ik doen. Dus ik moet in vorm komen en weer mensen in elkaar slaan. Ik mag weer mensen in elkaar slaan. De tragedie van Macbeth en dan wat mensen in elkaar gaan slaan. Kan niet beter, toch?’

The Equalizer 3

Antoine Fuqua, die tot dusver verantwoordelijk was voor de vorige Equalizer-films, zal naar verwachting ook weer terugkeren voor het derde deel. Voor de rest is het nog grotendeels onduidelijk waar het derde deel precies over zal gaan. Wel liet Antoine al doorschemeren:

‘In mijn gedachten is The Equalizer 3 een Europees avontuur. In mijn gedachten is dat wat ik zou willen, om hem in de toekomst in Europa te zien, als God het wil.’ Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat er meer duidelijkheid komt. We houden je op de hoogte.

Of ben je meer op zoek naar inspiratie voor nu? Check dan eens deze artikelen: