denzel washington
Film & Serie

Denzel Washington gaat hoogstwaarschijnlijk binnenkort stoppen met acteren

Tweevoudig Academy Award-winnaar Denzel Washington heeft een aantal hints gegeven dat hij wellicht van plan is om te stoppen met acteren en films maken. Hij wordt gezien als één van de beste acteurs van zijn generatie. De 66-jarige Washington maakte zijn filmdebuut in 1981 in het comedy-drama Carbon Copy.

Denzel Washington

Dat was slechts het begin van zijn geroemde carrière. Met succesvolle projecten als Malcolm X, Crimson Tide en The Hurricane won de uit New York afkomstige Denzel zijn tweede Oscar voor de misdaadthriller Training Day in 2001. In de jaren daarna speelde hij rollen die totaal uiteenliepen.

Zo verscheen hij in films als The Taking of Pelham 123, The Equalizer en Deja Vu. Algemeen beschouwd als een van de grootste en meest veelzijdige acteurs van zijn generatie en een van de meest invloedrijke acteurs wereldwijd, hebben de films van Washington in totaal meer dan $ 4 miljard opgebracht.

Denzel Washington

Einde carrière?

In een recent interview met ET sprak de Man On Fire acteur over zijn carrièretraject, net als zijn nieuwste project, die wordt uitgebracht op Apple+, The Tragedy of Macbeth, een film die is gebaseerd op het gelijknamige drama van Shakespeare.

Hij zei in dit interview dat zijn pensioen waarschijnlijk dichterbij is dan iedereen denkt: “Ik hou van uitdagingen. Op dit punt, net als het personage, ben ik in de herfst van mijn carrière. Om heel eerlijk te zijn ben ik op zoek naar andere dingen.

Dus wat acteren betreft, is het voor mij een uitdaging om geïnteresseerd te blijven. Ik heb met een of twee topregisseurs gesproken, en we hebben het erover gehad dat we misschien iets gaan doen. Er is niet zoveel meer voor mij om als acteur te doen.”