bussen, defensie, touringcar
Foto: Domeinen Roerende Zaken
Wheels

Deze defensie-bussen staan voor een prikkie te koop

Heb jij nog geen vakantieplannen? Als je in Nederland blijft is het misschien een goed plan om in een camper te investeren. De defensie heeft nu namelijk 13 geweldige touringcars in de veiling gedaan. Deze kun je met twee rechterhanden ombouwen tot een camper. Dat is nog eens een tof DIY-project.

Defensie-bussen in de aanbieding

Helaas, er zitten geen wapens en kanonnen bij deze bussen. Dit zijn ‘gewone’ touringcars waarmee ze hun werknemers wegbrachten. Vorig jaar schaften ze een hele handel gloednieuwe zilverkleurige Volvo 9700’s aan, waardoor deze witte variant de deur uit moest. Ze zijn vijftien jaar oud en worden nu dus geveild.

Je kunt ze aanschaffen bij Domeine Roerende Zaken. Wat je moet met zo’n touringcar? Wat dacht je van ombouwen tot een mega dikke camper? Je haalt eerst de stoelen eruit en daarna heb je ruimte voor een eigen huis op wielen. Zet er bedden, een bank, koelkast en een keuken in en je kunt wonen in dat ding.

defensie, bussen
Foto: Domeinen Roerende Zaken

Hoe werkt de veiling

De bussen zijn, zover wij weten, in perfecte staat. De Defensie onderhoudt dit soort dingen natuurlijk erg goed. Wel zien we hier en daar viezigheid op de stoelen. Deze zul je er dus uit moeten halen of vervangen.

Je kunt een eenmalig blind bod doen op een van de bussen. Daarna hoor je vanzelf of dit bod hoog genoeg was. Je kunt dus best proberen voor een prikkie zo’n bus te scoren, wie weet heb je geluk. In totaal staan er nu dertien bussen klaar, waarvan elf Volvo’s en twee Scania’s. Je kunt hier bieden.

defensie, bussen, volvo