padel decathlon
Maxi Sánchez
Health

Decathlon/KUIKMA zet grote stap met tekenen van 2 top-padelspelers

Ben jij ook al besmet met het padel virus? De sport is flink aan het groeien en de padelbanen schieten als paddestoelen uit de grond. Decathlon is de plek om jouw gear te scoren en heeft een grote focus op deze sport. KUIKMA, het Decathlon-merk voor padel, start het jaar met het tekenen van twee topspelers -Lucía Sainz en Maxi Sánchez. Deze sterren worden de ambassadeurs van Decathlon/KUIKMA.

Passie voor de sport

Deze samenwerking wordt gekenmerkt door sterke waarden, zoals passie voor deze sport en het belang van teamwerk om geweldige resultaten te behalen. Sinds de lancering in 2019 is KUIKMA het grootste merk geworden met het grootste aantal verkochte rackets.

Lucía Sainz, de wereldkampioene van 2020 en finaliste van de Master 2021, wordt de nieuwe
KUIKMA-ambassadrice. Voor Lucía zijn doorzettingsvermogen en hard werken essentieel, “enkel met talent haal je de top niet. Hard werk, doorzettingsvermogen en opoffering helpen je om een sterke basis te vormen. En daarnaast heb je een goed team nodig om die basis te perfectioneren.” Ze is daarmee een grote bron van inspiratie, op en naast de baan.

padel-decathlon-1
Lucía Sainz

Argentijnse superster

Samen met de Spaanse wordt ook Maxi Sánchez ambassadeur van KUIKMA. De Argentijn sloot het seizoen 2018 af met het veroveren van de eerste plaats op de WPT-ranking en staat bekend als “de haai”. Ook hij start een jaar vol veranderingen en uitdagingen, met KUIKMA als zijn nieuwe bondgenoot om belangrijke successen te boeken.

Om dit te bereiken heeft hij een sterk team nodig. Iedereen moet betrokken zijn om aan alle aspecten van de wedstrijd te werken, zonder enig detail over het hoofd te zien. Maar het allerbelangrijkste om dit te bereiken is om erg enthousiast en gemotiveerd te zijn en te genieten van elke stap en elk doel dat wordt bereikt.

Verschillende rackets voor verschillende speelstijlen

KUIKMA verkoopt verschillende soorten rackets. Zo speelt Lucia met het PR 990 HYBRID Soft-model, een polyvalent padelracket dat haar een goed balansgevoel geeft.De speelster benadrukt de goede bal output van dit racket omdat ze rechts speelt. Wat schoenen betreft, koos de atlete voor het PS 990 Dynamism-model dat aan al haar behoeften voldoet om haar prestaties te verbeteren.

Maxi daarentegen zal debuteren met het KUIKMA PR 990 HYBRID Hard-model. Een krachtig en nauwkeurig racket dat controle, geleverd door de hybride vorm, combineert met power, dankzij het zwarte EVA-rubber en 12k-carbon. Als schoen koos Maxi voor de PS 990 Dynamic, het meest complete model op expertniveau, omdat deze schoen de nodige dynamiek geeft voor de beste prestaties dankzij zijn lichtheid en flexibiliteit tijdens intensieve bewegingen. Deze schoen is zonder twijfel de veiligste keuze voor wie op zoek is naar hoogwaardige producten.

Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld en met name in Spanje. Het staat op de eerste plaats in de beoefening van racketsporten en op de tweede plaats in teamsporten, achter voetbal. Ook in Nederland is de sport meer dan een hype gebleken. Op zoek naar de perfecte gear? Check de Padelshop van Decathlon!