death on the nile
Film & Serie

Death on the Nile op Disney – kijken of skippen?

Toen we Death on the Nile gingen bekijken hadden we grootse verwachtingen. Het is een film die is gebaseerd op de gelijknamige roman van Agatha Christie uit 1937. Zijn voorganger, Murder on the Orient Express, was een fantastische film vol wendingen en een echt verrassend maar welverdiend einde. Geldt dat ook voor deze film?

Death on the Nile

Het lastigste deel van een murder mystery is niet het oplossen van de misdaad. Het is de truc om de kijker geïnteresseerd te houden met plot twists en wendingen. Als we kijken naar alle critici die de film hebben beoordeeld, zijn de recensies niet mals.

Dat neemt niet weg dat op basis van cinematografie en cast de film van absoluut topniveau is. Het uitgangspunt van de film is simpel: het pasgetrouwde stel Simon en Linnet Doyle brengen hun huwelijksreis door op de Nijl met verschillende vrienden en familieleden.

Simon’s voormalige minnares Jacqueline de Bellefort heeft het stel echter gestalkt naar Egypte en dreigt zelfs Linnet te vermoorden als wraak voor het stelen van haar schoonheid. Als reactie huurt Linnet detective Hercule Poirot in om ervoor te zorgen dat Jacqueline geen problemen veroorzaakt, totdat er een moord plaatsvind.

Death on the Nile – kijken of skippen?

Ondanks de sterrencast is Death on the Nile het zwakkere broertje van Murder on the Orient Express. Zelfs met acteurs van het hoogste niveau is de uitvoering van de film op z’n zachts gezegd zwak te noemen. Het scenario zit vol met clichés en monotone dialogen tussen de spelers.

death on the nile

De grote uitzondering is natuurlijk Sir Kenneth Charles Branagh als Poirot. De acteur slaagt erin om in een laat stadium van zijn carrière nog een iconische rol aan zijn portfolio toe te voegen. Hij is degene die de film kijkwaardig maakt. Daarom zeggen wij over Death on the Nile – Kijken.

Je kunt er ook voor kiezen om eens één van deze artikelen te lezen: