De ultieme woonboot dit is echt een paradijs op het water
Life

De ultieme woonboot: dit is echt een paradijs op het water

Lijkt het je altijd al prachtig om aan het water te wonen? Dan is dit de ultieme woonboot voor jou. Stel je eens voor dat je elke dag wakker zou worden aan het water en dan ook nog eens met alle comfort van de wereld. VLOT magazine kiest elke jaar de woonboot van het jaar en afgelopen jaar werd het met stipt deze parel.

De eigenaar van dit paradijsje is Maarten Vroegindeweij en hij besloot zijn eigen woonboot te bouwen. Het begon als een woning voor eigen gebruik maar werd uiteindelijk een heel eigen bedrijf. Maarten kocht in eerste instantie een ark aan het Wantij in Dordrecht, om vervolgens zijn eigen woonboot te maken. Dit werd zijn prototype van een gerobotiseerde bouwmethode voor woonboten.

Samen met zijn broer heeft Maarten een werf gekocht en hun eigen bedrijf, genaamd Domera, gestart. Zij eigen woonboot is het prototype voor elke woonboot geworden. Iedereen vind het concept erg mooi en veel mensen willen precies op deze manier wonen. Maarten gebruikt veel nieuwe technieken zoals virtual reality en daardoor wordt het maken en het aankopen van een woonboot stukken goedkoper en makkelijker.

De ultieme woonboot dit is echt een paradijs op het water 2

Het toffe hieraan is dat zijn eigen woonboot dus model staat voor de nieuwe woonboten. Hij heeft de woonboot opgesplitst in 143 elementen en met de hulp van robots worden deze in de toekomst in elkaar gezet. Het lijkt bijna op een Lego project zoals de broers te werk gaan.

Het is uiteindelijk een prachtige woonboot geworden die ook nog eens enorm milieuvriendelijk is. Denk namelijk aan het feit dat deze bijna CO2-neutraal is en zit er driedubbelglas in. Echt de ultieme woonboot van de toekomst dus! Bekijk de prachtige foto’s hieronder!

Mocht je nog twijfelen en eerst een nachtje op het water willen uitproberen, kun je ook een weekend in een van de vele ‘botels’ op Booking.com boeken. Zoals bijvoorbeeld Houseboat Little Amstel in Amsterdam of Wikkelboats in Rotterdam. Ben je toch meer een landrot? Geen man overboord: Booking.com heeft nog tal van andere leuke accommodaties.

De ultieme woonboot dit is echt een paradijs op het water 4

De ultieme woonboot dit is echt een paradijs op het water 1

De ultieme woonboot dit is echt een paradijs op het water

De ultieme woonboot dit is echt een paradijs op het water 3