De ultieme mancave bouw je in de tuin!
Life

De ultieme mancave bouw je in de tuin!

De chillste plek om je met je vrienden uit te leven of juist om zelf tot rust te komen is een goede mancave. Maar wat als je nou geen kelder of garage hebt? Nou, dan bouw ‘m gewoon in je eigen achtertuin. 

Een goede plek voor de mancave is je tuin

Vaak worden mancaves op plekken als de zolder of de kelder neergezet. Niet elk huis heeft daar binnen fijn de ruimte voor. In de tuin is vaak meer ruimte om je eigen hangout te bouwen. Ook geluidsoverlast zal in een outdoor mancave minder snel een probleem worden. Je hebt gewoon meer ruimte om lekker je ding te doen.

In de tuin kan je zo groot uitpakken als je wilt. Genoeg ruimte voor een bar, een pooltafel, loungeruimte, sportruimte of iets anders wat de mancave van je dromen compleet maakt. Ook erg goed te combineren met een outdoor bbq keuken.

De basis voor je outdoor mancave

Om buiten een mancave te maken heb je een sterke basisstructuur nodig. Je kan zelf gaan klussen, maar als je geen bouwvakker bent zijn er ook opties. ForaVida biedt bijvoorbeeld sterke, strakke terrasoverkappingen. In sommige gevallen is een fundering onder het bouwwerk niet nodig, en anders kun je kiezen voor bijvoorbeeld snelbeton.

De ultieme mancave bouw je in de tuin!

Vervolgens kun je de mancave dicht en weerbestendig laten maken met bijvoorbeeld glazen schuifwanden. Voor extra privacy voeg je makkelijk zonwering toe of kies je voor een ander materiaal. De dakbedekking kun je helder laten voor een tof uitzicht s’nachts. Semi-lichtdoorlatend of troebel kan ook. Het is maar net hoe jouw ideale outdoor mancave eruit ziet.

Om het af te maken

Als je een buitenkraan hebt kun je die verlengen om in je outdoor mancave watertoevoer te hebben. Daarmee kun je bijvoorbeeld de watertoevoer voor de spoelkraan van je bar regelen of lekker koud water voor de gym sessies in je eigen ruimte hebben.

Verder kun je de vetste meubels en items hierin lekker ruim kwijt. Niemand die je in de weg loopt. Van een whiskey collectie met lounge tot een eigen gym, bar of arcade; plek genoeg. Een (kleine) koelkast is een extra voorbeeld van een toevoeging die in bijna elke mancave wel handig is. Heb je altijd een koud biertje of sportdrankje bij de hand.