Media

De speech van Louis van Gaal op het voetbalgala is ultiem terugkijkmateriaal

De speech van Louis van Gaal op het voetbalgala is ultiem terugkijkmateriaal

Het Telegraaf Voetballer van het Jaar gala in Hilversum is toch een van de hoogtepunten van het seizoen. De beste spelers, trainers en journalisten komen hier samen. Dit jaar was er veel te doen om dit gala. De Telegraaf lag flink onder vuur omdat ze Ajax trainer Ten Hag hard aanpakten. Ten Hag besloot uiteindelijk zelfs niet op te komen dagen.

Er werden, je zou het bijna vergeten, ook nog prijzen uitgedeeld. Matthijs de Ligt won de Gouden schoen (voetballer van het seizoen). Frenkie de Jong won de Talent van het Jaar award, Luuk de Jong de Zilveren schoen en de prijs voor meeste goals, gedeeld met Bronzen schoen winnaar Tadic.

Maar het hoogtepunt van het gala was niemand minder dan Louis van Gaal. Zijn speech stond in het teken van het afscheid van Arjen Robben en Robin van Persie. Van Gaal deed dit volledig in zijn eigen aparte maar geniale stijl. Je ziet de twee voormalig supersterren zichtbaar genieten van zijn toespraak. Dit is een aankomende klassieker die je gewoon even terug moet kijken.