Style

De perfecte sporttas voor mannen kies je zo: 5 tips

sporttas mannen kiezen

Spotten kan die niet, maar een goede sporttas maakt het gym leven toch wat makkelijker. Welke sport je ook beoefent: de perfecte tas heeft alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Met deze tips kies je sneller de ideale sporttas.

Ga je meer met de sporttas doen?

Naast gains maken valt er meer met een goede tas te doen. Als je de sporttas ook als weekendtas, boodschappentas of voor een andere functie wil gebruiken is het slim om dat mee te nemen in je sporttas keuze. Dat heeft namelijk weer invloed op hoe je naar de volgende eigenschappen van de gewenste sporttas gaat kijken.

Je kan de sporttas écht alleen voor het sporten gebruiken, maar het heeft ook wel weer een handige maat om meer mee te doen. Er past meer in dan een rugzak, je pakt ‘m makkelijk mee en meestal is het een stevige tas.

Rugzakken kunnen ook fijn zijn om naar het sporten mee te pakken. Dakine rugzakken hebben bijvoorbeeld lekker veel ruimte en zijn ideaal als je met de fiets of lopend naar jouw sport gaat.

Het ideale formaat

Ook sporttassen komen in verschillende soorten en maten. Welk formaat voor jou handig is ligt aan de sport die je beoefent en waar je de tas verder voor gaat gebruiken. Om te fitnessen heb je aan kleding, schoenen, een waterfles en een handdoek voldoende, maar laten we niet vergeten dat er veel sporten zijn waar je andere items bij nodig hebt.

Wel zo fijn als die allemaal in dezelfde tas kunnen! De man die voornamelijk aan fitness doet, heeft aan een kleiner model sporttas waarschijnlijk wel genoeg.

sporttas mannen kiezen

De stijl

Elke man heeft weer zijn eigen stijl, en het is wel zo fijn als jouw sporttas dat ook een beetje uitstraalt. Of in ieder geval prima met jouw stijl combineert. Extra tip: let hierbij niet alleen op je kledingstijl, maar ook op je jas. Die heb je het meest aan, vooral op de momenten waarop je een tas draagt.

Het makkelijkst is om voor een basic type tas te gaan in een kleur die bij je past. Voor een meer uitgesproken smaak zijn er sporttassen met gave prints en bedrukking. Nóg een makkelijke manier om aan goed matchende tas te komen: kies jouw tas van een merk waar je al veel (sport)kleding van hebt.

Indeling van de sporttas

De perfecte indeling laat de functie van een sporttas volledig tot zijn recht komen. Simpele sporttassen bestaan uit één groot vak, maar er zijn ook tassen te vinden met zijvakken, vakken in de voering en zelfs verdeelvakken in de tas zelf. Geen spullen meer die door elkaar zitten, maar gewoon alles in z’n eigen vakje.

Wat handig is ligt ook aan het formaat van de spullen die je meeneemt. Als bijvoorbeeld een bal die je meeneemt niet in zo’n vak past is het juist weer onhandig. Kleding kan je dan wel weer overal in kwijt. Het ligt er dus maar net aan, maar opties zijn er genoeg.

Materiaal en kwaliteit

Het materiaal en de kwaliteit gaan meestal hand in hand, dus laten we dat even samen benoemen. Je vindt sporttassen gemaakt van de meest soepele, dunne stof tot de meest duurzame, stevige materialen.

Een stevige, sterke tas van een dik en degelijk materiaal geeft veel vertrouwen in de levensverwachting van de sporttas: die zal wel een flinke tijd meegaan. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon een simpele tas wilt, die op kan vouwen en compact opbergt. Dan is zo’n dik, zwaar materiaal onhandig en is een sporttas van soepel stof de betere keuze.

Zo is er voor elke sporter een uiterst chille tas te vinden, zo lang je maar in de gaten blijft houden wat je wensen zijn en wat je het meest handig uitkomt.