De NPO komt nu met een serie over de gevreesde crimineel Stanley H.
Film & Serie

De NPO komt nu met een serie over de gevreesde crimineel Stanley H.

Waargebeurde misdaad series zijn altijd een garantie voor succes. Denk aan Narcos, Mocro Maffia (semi waargebeurd) en Undercover. De NPO komt nu met zijn eigen Nederlandse misdaadserie over een van de grootste gangsters die ons land ooit heeft gekend: Stanley Hillis.

Stanley H. was een in Den Haag geboren man. In zijn jeugd was hij rustig en verlegen maar belande al snel op het criminele pad. Hij kreeg al snel zijn credits met verschillende bankovervallen en ontsnapte zelfs meerdere malen uit de gevangenis. Hij deed ooit een interview met Sonja Barend om zijn verhaal te doen. Dit deed hij verkleed en vermomd, al met al was Stanley H. dus niet de gemiddelde crimineel en gebeurde er altijd iets rondom hem.

Hij groeide uiteindelijk uit tot onze eigen Pablo Escobar. Met een grote handel in XTC in de jaren 90 en meerdere liquidaties was hij een gevreesde crimineel. Hij was de baas over een grote groep georganiseerde misdadigers. Tot hij op 21 februari 2011 zelf werd geliquideerd. Hoe zijn hele leven verliep kun je vanaf 13 oktober volgen op NPO 3. Check alvast de brute trailer hieronder: