De eerste Aston Martin motor is officieel een feit
Tech

De eerste Aston Martin motor is officieel een feit

Het Britse automerk Aston Martin is dit jaar vol bezig met innovatie. Zo stonden ze in Genève op de beurs met een paar prachtige super- en hypercars. Tijdens de EICMA in Milaan, de Internazionale motorbeurs, waren ze ook aanwezig. Op een motorbeurs? Jazeker. Aston Martin gaat namelijk zijn eerste motorfiets uitbrengen. En niet zomaar een. 

Deze motorfiets gaat de AMB 001 heten en is een kindje van zowel Aston Martin als Brough Superior. De motorfiets is officieel klaar voor productie en komt binnenkort op de markt. Let op, er worden er slechts 100 stuks gemaakt. Als je interesse hebt zul je er dus als de kippen bij moeten zijn.

De AMB 001 heeft een V-Twin turbo motor (nooit eerder vertoond op een Brough Superior motor) en het sterke blok levert 182 pk. Het is een lichtgewicht, gebouwd met een carbon fiber boy. Door de gekozen materialen is de motor maar 180 kg zwaar. De AMB 001 zal in Frankrijk worden geproduceerd en als je er eentje wilt hebben zal je diep in de buidel moeten tasten. 108.000 euro gaat deze parel kosten. Eind 2020 komen ze op de markt. Droom alvast even weg met de foto’s hieronder.

De eerste Aston Martin motor is officieel een feit 1

De eerste Aston Martin motor is officieel een feit 2

De eerste Aston Martin motor is officieel een feit 3

De eerste Aston Martin motor is officieel een feit 4

De eerste Aston Martin motor is officieel een feit 5

De eerste Aston Martin motor is officieel een feit 6

De eerste Aston Martin motor is officieel een feit 7