Dit zijn de 10 duurste artiesten ter wereld om te boeken
Geld & Carrière

Dit zijn de 10 duurste artiesten ter wereld om te boeken

We schreven onlangs over de duurste Nederlandse artiesten, maar misschien zie jij liever Rihanna of de Rolling Stones optreden op jouw feestje? Voor velen is dat een droom, maar helemaal onmogelijk is het niet. De meeste artiesten komen gewoon, als je maar genoeg betaalt. Om welke bedragen gaat het?  We zochten het voor je uit: wie zijn de duurste artiesten om te boeken wereldwijd?

10. BTS

Op de tiende plek vinden we de enige artiesten op de lijst die niet uit een Engelstalig land komen .We hebben het over de mateloos populaire boyband  uit Zuid-Korea: BTS. Voor een optreden vragen de boegbeelden van de K-pop  1,5 miljoen dollar, en eigenlijk is dat een koopje want ze moeten het bedrag met zijn zevenen delen.

9. Imagine Dragons

Je kon ze onlangs nog op Pinkpop bewonderen, de uit Las Vegas afkomstige rockers van Imagine Dragons. Zanger Dan Reynolds is het boegbeeld van de band, die verder nogal wat wisselingen kende. Heb je 2 miljoen euro op je spaarrekening staan? Aarzel dan niet langer en boek de stoere heren voor jouw feestje.

8. Beyoncé

De Amerikaanse zangeres Beyoncé zou wat ons betreft op nummer 1 mogen staan. Haar imposante carrière met talloze megahits, haar uitstraling en haar zangtalenten zijn bijna ongeëvenaard.  Ze is altijd vernieuwend, zeer invloedrijk en je zou het niet zeggen, maar inmiddels is ze al 40 jaar. Voor slechts 2 miljoen dollar komt de nachtegaal uit Houston voor jou en je vrienden optreden.

De duurste artiesten om te boeken wereldwijd

7. Elton John

Op nummer 7 treffen we de eerste Brit op de lijst, de in de noordwestelijke  Londense wijk Pinner geboren zanger Elton John. Hij is inmiddels 75 en verkocht 300 miljoen platen. Alleen al van zijn ode aan Prinses Diana, Candle in the wind, werden 33 miljoen exemplaren verkocht.  Na een carrière van meer dan 50 jaar is hij nu bezig met zijn Farewell Tour. Dus wil je hem nog boeken dan moet je snel zijn, en 3,4 miljoen dollar neertellen.

6. Madonna

Madonna is ook niet meer de jongste. De popdiva is 63 jaar. Haar eerste hit had ze al in 1983 met Live a Virgin.  De veelzijdige en continu zichzelf transformerende Madonna had talloze hits, waarmee ze het Guinness Book of World Records haalde als meest succesvolle en best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden. Het is dan ook geen wonder dat ze een dik bedrag vraag voor een optreden, namelijk rond de 5 miljoen dollar.

5.The Weeknd

De zanger, songwriter en producent The Weeknd wordt weleens de nieuwe King of Pop genoemd. De 32-jarige Canadees van Ethiopische afkomst verdiende naar verluidt al zo’n 300 miljoen dollar in zijn carrière, die in 2009 startte. Vorig jaar was hij te zien in de prestigieuze Super Bowl Halftime Show. Hij gaat binnenkort op een stadiontour door Canada en de VS, maar misschien kun je hem nog snel overhalen om op jouw feestje op te treden. Het kost je wel minimaal 6 miljoen dollar.

4. Ariana Grande

Als The Weeknd de nieuwe King of Pop is, mogen we Ariana Grande toch wel de nieuwe Queen of Pop noemen.  Het lijkt nog maar zo kort geleden, dat ze in kinderseries op Nickelodeon speelde. Sindsdien heeft ze naar schatting zo’n 85 miljoen platen verkocht, 9 MTV Video Awards gewonnen, 2 Grammy Awards en een Brit Award. Ze is ook nog een de meest gestreamde vrouwelijke artiest op Spotify. Niet verwonderlijk dat ze de niet misselijke prijs van 6 miljoen dollar voor een optreden vraagt.

De duurste artiesten om te boeken wereldwijd

3. Bruno Mars

Bruno Mars viel nog vaker dan Ariana Grande in de prijzen: de teller staat op 11 Grammy’s, 9 American Music Awards en 1 MTV Video Award. De op Hawaï geboren Amerikaan had in 2010 zijn eerste hit met Nothin’ on you. Dat was het startsein voor een carrière vol megahits die over de hele wereld worden meegezongen. De prijs voor een optreden van Bruno Mais is ongeveer hetzelfde als voor The Weeknd of Ariana Grande, namelijk rond de 6 miljoen dollar.

2. Rihanna

Rihanna werd op haar achttiende ontdekt toen ze bij een talentenshow op haar geboorte-eiland Barbados het nummer Hero van Mariah Carey zong. Dat was in 2004, inmiddels heedt de populaire zangeres en zakenvrouw 1,7 miljard dollar op de bank staan. Naast haar indrukwekkende succes als zangeres speelde ze ook in een aantal films en timmert ze succesvol aan de weg met haar cosmeticamerk Fenty.  Onlangs beviel ze van een zoon, wanneer ze weer gaat optreden is nog niet bekend. Wil je haar boeken, dan moet je daarvoor wel 8 miljoen dollar op tafel leggen.

1. The Rolling Stones

In 1962 was er geen internet en er waren geen mobiele telefoons en tablets, onze koning en onze premier waren nog niet geboren, maar The Rolling Stones waren er al wel. Zanger Mick Jagger en gitarist Keith Richards zijn inmiddels 78. De jongste Stone is Ron Wood, 75. Helaas overleed oer-Stone en drummer Charlie Watts vorig jaar, maar The Rolling Stones gaan gewoon door en treden binnenkort zelfs in Nederland op. Zestig jaar aan de top is een ongeëvenaarde prestatie. We gunnen de bejaarde rockers hun gage die rond de 10 miljoen dollar per optreden ligt.

De duurste artiesten om te boeken wereldwijd