De tofste verborgen hotspots van Wenen
Travel

De 3 tofste verborgen hotspots van Wenen!

Als je denkt aan Wenen komt er waarschijnlijk meteen Mozart, Sissi en schnitzels in je op. Een weekendje London, Parijs, Praag of Berlijn boek je wellicht eerder. Toch is Wenen een prachtige stad boordevol historie. Behalve Paleis Schönbrunn is Wenen nog veel meer hotspots rijk – op het gebied van barretjes dan!

Krypt

Krypt is een vaste spot voor locals uit Wenen. De bar bevindt zich twaalf meter onder de grond in een oude Weense kelder van een statig 18e-eeuws gebouw.

Wanneer je de bar binnenkomt valt de indrukwekkende bar gelijk op. De grote gouden ventilatiepijpen bekleed met marmer hangen nu gewoon boven de bar van Krypt. De bar is zeker geen typische hipsterbar. Het is juist een plek die luxe uitstraalt door de chique bordeaux leren stoelen en de goeden accenten in de lampen.

Adres: Wasagasse 17, Wenen

De tofste verborgen hotspots van Wenen 02

Dachboden

Een bar met een prachtig uitzicht over het centrum van Wenen. ’s middags wordt de bar gebruikt als rustige werkplek en gezellige lounge en ’s avonds als een after work hotspot.

Voor een volledig culinaire ervaring is deze bar helaas niet geschikt, dineren kan er namelijk niet. Wel kun je genieten van een stuk zelfgemaakt gebak of een quiche.

Adres: Lerchenfelder Strasse 1-3, Wenen

De tofste verborgen hotspots van Wenen 03

L’amee rooftopbar

In het L’amée hotel zit de L’amée rooftopbar. De lift brengt je naar de negende verdieping waar de bar zich bevindt. Eenmaal bovenaan heb je uitzicht op het centrum van Wenen, zoals het Donaukanaal!

In het weekend draait er ’s avonds een dj waar je helemaal los op kunt gaan. Helaas is deze bar wel een stukje duurder dan de voorgaande bars, maar dan heb je wel een uitzicht waar je ú tegen zegt!

Adres: Lichtensteg 2, Wenen

De tofste verborgen hotspots van Wenen 04