Media

David Beckham leent Instagram-account uit aan Oekraïense kinderarts

David beckham

Oud-topvoetballer David Beckham heeft afgelopen zondag zijn instagram-account uitgeleend aan een kinderarts in Oekraïne. Het voetbalicoon heeft 71,5 miljoen volgers op Instagram en is tevens ambassadeur voor UNICEF. De arts werkt in Kharviv.

David Beckham leent Instagram-account uit

Om aandacht te vragen voor de oorlog in Oekraïne heeft de bekende oud-voetballer zijn account met ruim 71,5 miljoen volgers uitgeleend aan de Oekraïense kinderarts Iryna. De kinderanesthesist deelt foto’s op de tijdlijn van Beckham waarin ze laat zien hoe haar werkdag verloopt. Kharviv is al drie weken voortdurend het doelwit van beschietingen.

Iryna is behalve kinderanesthesist ook hoofd van de regionale perinatale centrum van de stad. Ze laat de miljoenen volgers van David Beckham een dag meekijken met haar werk. Op zijn tijdlijn is te zien hoe zwangere vrouwen en pas bevallen moeders ondergedoken zitten in krappe kelders. Sinds de oorlog is begonnen worden zij naar die plek onder het zorgcentrum geëvacueerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

David Beckham roept volgers op Instagram op om te doneren

De kinderarts plaatst ook foto’s van pasgeboren baby’s op de intensive care. Dankzij UNICEF kunnen deze baby’s in leven worden gehouden met zuurstofgeneratoren, die door de hulporganisatie zijn geschonken. De kinderarts plaatst hierbij hartverscheurende, maar ontroerende teksten. “We maken ons zorgen, maar niemand zal opgeven” aldus Iryna, die het over haar en haar collega’s heeft.

David Beckham vraagt zijn volgers om te doneren aan de hulporganisatie. Zij zijn hard bezig om gezinnen toegang te geven tot schoon drinkwater, voedsel en spullen die aan kinderbeschermingsdiensten geleverd kunnen worden. Er is een tekort aan vrijwel alles. Met het uitlenen van zijn Instagram-account hoopt Beckham mensen over te kunnen halen om hulp te bieden aan het belegerde land.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

David Beckham Unicef Iryna

David Beckham unicef baby

David Beckham Unicef

 

Dit bericht op Instagram bekijken