Style

Stijlicoon David Beckham heeft een indrukkende horloge collectie

David Beckham horloge collectie

Ex-topvoetballer David Beckham bezit een indrukwekkende horloge collectie. Hij stopte in 2013 met voetballen, maar staat sindsdien continu in de schijnwerpers als stijlicoon. Met zijn kleding, kapsels, tatoeages én zijn horloges trekt hij de aandacht. We zetten de pronkstukken uit zijn verzameling voor je op een rij.

Rolex Sea-Dweller Deepsea

Horloges van het meest prestigieuze horlogemerk ter wereld mogen natuurlijk niet ontbreken in de verzameling van een beroemd en vermogend man. David Beckham bezit bijvoorbeeld een Rolex Sea-Dweller Deepsea. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hiermee diepzeeduiken. Het horloge werkt tot een diepte van maar liefst 4000 meter!

Rolex Yacht Master II

De ex-profvoetballer van onder andere Manchester United bezit meerdere Rolexen, waaronder deze speciale editie van de Rolex Yacht Master II. Het is zonder meer één van de opvallendste horloges in de verzameling van de voormalige middenvelder. Met een diameter van 44 is het vrij groot en het is uitgevoerd in de kleur yellow-gold.

David Beckham horloge collectie

Vintage Rolex Submariner

Vooruit, nog één Rolex, deze mag zeker niet onvermeld blijven. Het gaat om een vintage Rolex Submariner. Net als de Sea-Dweller is het een duikhorloge. De Submariner is gegarandeerd tot een diepte van 100 meter waterdicht. We weten niet hoe oud de vintage Rolex Submariner in de Beckham-verzameling is, maar we weten wel dat de eerste in 1922 uitkwam. De Submariner bestaat dit jaar dus officieel 100 jaar.

Patek Philippe Grand Complications Celestial

Waarschijnlijk het duurste horloge in de Beckham-collectie is de Patek Philippe Grand Complications Celestial. Het is zonder meer een klassieker van het toch al zeer exclusieve merk. De waarde ligt naar schatting tussen de  €180.000 en €280.000 euro).

David Beckham horloge collectie

Tudor Heritage Black Bay

Je ziet David Beckham de laatste tijd vaak met een Tudor horloge. Dat heeft een reden, hij is namelijk merkambassadeur van Tudor. Wist je trouwens dat Tudor en Rolex dezelfde eigenaar hebben? Tudor ging in 1946 van start, onder leiding van Hans Wildorf, de legendarische horlogemaker die eerder al Rolex had opgericht.

Beckham draagt vaak een Tudor Heritage Black Bay. De prijsklasse ligt een stuk lager dan die van Rolex. Voor rond de 3000 euro koop je al een Tudor, de instapprijs van Rolex ligt vele malen hoger.

David Beckham horloge collectie

Steel Tudor Heritage Chrono Blue

Nog een Tudor horloge in zijn collectie de the Steel Tudor Heritage Chrono Blue. Een a cool 42mm groot uurwerk, dat je als meer ‘down to earth’ mag omschrijven. Het is een sportief horloge, dat aansluit bij de andere duikhorloges in zijn verzameling. Het horloge heeft een sterke vintage invloed, gebaseerd op de Tudor modellen van de jaren 70. Hoe dan ook, David Beckham heeft het imago van Tudor een boost gegeven.