Geld & Carrière

Dave Roelvink stapt in vastgoed en koopt pand in Heerlen

Dave Roelvink vastgoed

Naast de familie Hazes is de familie Roelvink waarschijnlijk de meest besproken familie in de Nederlandse media. Dit keer staat Dave Roelvink weer eens in de picture. Hij heeft dit keer geen auto in de prak gereden of zijn gebit verminkt, maar hij heeft iets verstandigs gedaan. De oudste zoon van volkszanger Dries Roelvink en oudere broer van Donny Roelvink is namelijk in het vastgoed gestapt.

Dave Roelvink koopt pand in Heerlen

Wat is er precies aan de hand? Het tv-programma Shownieuws van SBS6 meldt dat Dave Roelvink samen met een vriend een pand heeft gekocht in het Limburgse Heerlen. Hij gaat daar niet wonen, maar de aankoop is bedoeld als investering. Het is de bedoeling om het pand op te knappen en tegen een hogere prijs te verkopen.

Het lijkt het begin van een vastgoed carrière voor Dave Roelvink. Shownieuws wist namelijk ook te melden dat hij al twee woningen bezit, in Landsmeer. Na een periode waarin Dave vrijwel alleen met bizarre acties in het nieuws kwam, lijkt hij nu eindelijk een serieus doel te hebben gevonden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Dave serieuzer door vaderschap en vastgoedinvesteringen

Er waren al geluiden over een meer serieuze richting van de oudste zoon van Dries Roelvink. Dat zal zeker te maken hebben met het vaderschap van Dave. In meerdere interviews meldde hij dat het vaderschap hem rust brengt en een positieve invloed op hem heeft. Daarnaast zet het hem ook blijkbaar aan om zijn taak als kostwinner serieuzer te nemen.

De stap van Dave Roelvink op de vastgoedmarkt lijkt een prima zet. Naar verluidt kocht hij het pand in Heerlen in de provincie Limburg op een veiling voor zo’n 120.000 euro. Het gaat om een pand met op de begane grond winkelruimte en daarboven woonruimte. Kenners taxeren de waarde van het pand op maximaal 500.000 euro. Dat betekent dat het pand waarschijnlijk nogal wat verbouwings- en vernieuwingskosten met zich mee brengt, maar ook dat er bij verkoop zeker een dikke winstmarge te behalen valt.

Dave Roelvink vastgoed

Dave Roelvink de nieuwe pandjesprins?

Dave Roelvink bezit al twee woningen in Landsmeer.  Het gaat om de woning waar hij in 2017 voor het eerst zelfstandig ging wonen, en die hij nu verhuurt, en de woning met een geschatte waarde van zo’n 6 ton, waar hij nu met zijn vriendin Jazzlyn en zoontje Dean woont.

Wil hij ‘pandjesprins’ Prins Bernhard Junior inhalen, dan heeft hij nog een lange weg te gaan. Bernard van Oranje bezit namelijk naar schatting rond de 600 panden. Maar dat is natuurlijk geen eerlijke vergelijking – de prins is al veel langer bezig en had wat meer startkapitaal om  te investeren –  en Dave Roelvink doet het met 3 woningen op 28-jarige leeftijd gewoon goed.