Pandemie
Life

Daten tijdens een pandemie? 4 tips die je moet weten

Het leven voor singles is erg veranderd door het coronavirus en de noodzaak om fysieke afstand te bewaren tot anderen. Singles die in het verleden datingapps hebben gemeden worden nu bijna gedwongen om tijdens deze pandemie online mensen te ontmoeten. Hoe ga je nu om met daten? 

Manly heeft een lijst samengesteld hoe je daten het beste kunt benaderen tijdens de COVID-19 pandemie. Van het bijhouden van je relaties tot het ontwikkelen van nieuwe, spannende contacten. Dit is de dating gids tijdens corona:

Ga met je partner in quarantaine, mits je goede communicatie bezit

Veel stellen worstelen met de vraag of ze tijdelijk moeten samenwonen tijdens een zelfquarantaine. Dit kan een lastige beslissing zijn. Zeker als je nog niet veel tijd samen hebt doorgebracht. De belangrijkste regel hierbij is: Als je slecht communiceert of je gevoelens moeilijk kunt uiten: Niet doen.

Pandemie

Zoals meestal het geval is in gezonde relaties, is communicatie de sleutel tot succes. In het begin klinkt het misschien spannend en leuk, maar het is belangrijk om te communiceren over de leuke en niet-zo-leuke aspecten van samen leven. In het begin van een relatie ben je je nog niet bewust wat er gebeurd als er druk op de relatie komt te staan.

Intiem zijn tijdens een pandemie

Intiem zijn met je partner is natuurlijk erg belangrijk. En het kan ook, tenzij één ziekte symptomen heeft. Als je besluit om in quarantaine te gaan met je partner (of anderen), is de hamvraag natuurlijk: Kan ik intiem zijn? Experts hebben verklaard dat het in principe veilig is, maar alleen als geen van jullie symptomen heeft.

Pandemie

Ondanks dat er nog geen concreet bewijs is dat het virus seksueel kan worden overgedragen, wordt het toch afgeraden om het te hebben. Als jij en je partner gezond zijn en regelmatig je handen wassen en je huis desinfecteren, zou het goed moeten zijn om intiem met elkaar te worden.

Daten op afstand

FaceTime-dates en Zoom-afspraakjes zijn handige manieren om mensen te leren kennen voordat je in persoon met iemand afspreekt. Singles worden in deze tijd gedwongen om opnieuw na te denken over de manier waarop ze daten. Er zijn veel mogelijkheden om interesses met elkaar te delen, zodat je een potentiële romantische match kunt uitkiezen zonder veel in persoonlijk contact te komen met iemand.

Hoewel het niet handig is voor diegenen onder ons die gewend zijn aan persoonlijke eerste dates in bars of restaurants, kan het online ontmoeten van mensen via dating apps zoals Tinder, Hinge en Lex toch helpen om een ​​betere band met iemand tot stand te brengen voordat een zoom-date wordt afgesproken.

Pandemie

Wees voorzichtig

Kun je je nou echt niet beheersen en spreek je toch in het echt met iemand af? Dan is het belangrijk om creatief om te gaan met je eigen behoeftes en fysieke barrières. Wees open tegen elkaar welke voorzorgsmaatregelen jullie hebben genomen om verspreiding te voorkomen. En vooral: geniet ervan!