Life

Daten in de herfst: dit zijn de leukste uitjes met slecht weer

daten

De herfst is weer aangebroken. Het jaargetijde waar de jassen weer aan mogen, de mutsen weer op, en de paraplu’s weer uit de kast worden getrokken. Het gure weer mag echter onze date avonturen niet stoppen, dus gaan we gewoon stug door met onze zoektocht naar de liefde. Maar wat is nou leuk om samen te doen in de herfst? Wij hebben een aantal gezellige opties voor daten in met herfstweer geselecteerd.

Date ideeën bij slecht weer

Je kunt ervoor kiezen om te dansen in de regen, maar het is nog maar de vraag of de dame in kwestie daarop zit te wachten. Stel deze optie voor na een paar flessen wijn, dan maak je meer kans dat ze instemt met zo’n spontane actie. Tot die tijd moet je haar zo droog mogelijk houden, dus.. Maar goed! Picknicken zit er dus niet in. Dat was een leuke optie voor daten in de zomer, maar die is nu voorbij.

Ook bij slecht weer zijn er tal van leuke en creatieve opties voor een gezellige date. Je kunt ervoor kiezen om haar mee te nemen naar een leuk café of restaurant, dat is veruit de meest gekozen optie, maar niet erg origineel. Een boswandeling kan erg mooi zijn in de herfst, maar bewaar dat voor een latere date. Wij hebben namelijk leuke alternatieven voor jullie uitgezocht.

daten slecht weer

1. Een springhal

Als jullie beiden van een beetje beweging houden dan is een indoor trampolinepark een leuk idee. Zorg er wel voor dat je een tijdstip reserveert waarop al die irritante kinderen in de schoolbanken zitten. Geef haar wel een subtiele hint van je plannen, want korte rokjes en trampolines gaan prima samen, maar.. ja, je begrijpt het wel denk ik.

2. Winter Efteling

Als je wilt dat je jullie date een sprookje wordt dan is een bezoek aan de Winter Efteling een prima plan. Lekker met de muts op door dit fantasierijke pretpark banjeren is toch fantastisch? De romantiek zal er vanaf spatten, succes gegarandeerd. Tip: trakteer haar op warme chocolademelk met slagroom.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Efteling (@efteling)

3. Dineren in het donker

Je gelooft je ogen niet als je dit hoort. Er bestaat daadwerkelijk een restaurant in Nederland waar je in het pikkedonker kunt dineren. In restaurant Ctaste wordt jouw eten geserveerd door een blinde ober. Dit is uiteraard de perfecte gelegenheid voor een blind-date.

4. Bowlen

Eigenlijk wilden we deze optie niet plaatsen omdat het niet erg origineel is, maar wel leuk! Iedereen houdt van bowlen, dus jouw date ook. Jullie hoeven het niet de hele date te doen. Huur gewoon een baan voor een uurtje voordat jullie bijvoorbeeld naar een restaurant gaan. Nogmaals; niet origineel, wel leuk.

daten herfst bowlen

5. Wijnproeverij

Je kunt natuurlijk een wijntje in een restaurant bestellen, maar is het niet veel leuker om een wijnproeverij te bezoeken? Je moet uiteraard wel even peilen of ze een wijntje lust, maar dat krijg je met een goede openingszin zo voor elkaar. Nederland kent veel wijnkelders waar proeverijen te vinden zijn, pick a choice.

6. Urban exploring

Is ze een beetje avontuurlijk aangelegd? Dan is een dagje urban exploring een zeer origineel idee om te doen tijdens een date. Je kunt altijd een picknickmand en een druipkaars meenemen voor een romantisch diner in de verlaten ontvangsthal van een voormalig psychiatrische instelling.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door urban exploring (@urban_exploring_nl)

7. Museum en cultuur bezoeken

Als jullie beiden van kunst en cultuur houden dan is een museum de uitgelezen plek om te bezoeken tijdens een date. Genoeg gespreksstof zou je zeggen. Een bezoek aan een museum is niet de eerste plek waar men aan denkt voor een date, maar dat maakt het juist origineel.

8. Indoor skiën

Je hoeft haar niet mee te nemen naar Tirol voor een gezellige middag op de lange latten, want Nederlands heeft meerdere kwalitatief goede skihallen. Na een uitputtende middag skiën nodig je haar thuis uit voor een flink glas glühwein en een dikke rookworst met mosterd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aspen (@aspenindoor)