Life

11 leuke date ideeën voor een spannende Valentijnsdag

valentijnsdate

De dag van de liefde is weer in aantocht. 14 februari is het Valentijnsdag, en dan leggen we onze geliefden extra in de watten. Veel stellen bezoeken dan een restaurant, of gaan op een andere valentijnsdate, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om Valentijnsdag wat extra glans te geven. Wij hebben 11 tips verzameld waarmee jullie deze bijzondere dag onvergetelijk kunnen maken.

Valentijnsdag date ideeën

Een originele en leuke valentijnsdate verzinnen is elk jaar weer een uitdaging. Je wilt het uiteraard zo romantisch en spannend mogelijk maken, maar als er gebrek aan inspiratie ontstaat dan weet je niet meer wat je moet verzinnen. Je kunt uitdagende lingerie voor je vriendin uitzoeken, maar misschien kun je dat combineren met een leuke date, waarna je haar het setje geeft.

Laten we voorop stellen dat een valentijnsdate speciaal moet zijn. Even langs de McDrive voor een hamburger is dus geen origineel uitje, al zijn er mensen die het geweldig vinden. Wij gaan voor originele uitstapjes, voor onvergetelijke ervaringen, en we willen de liefde vieren. We hebben hieronder 11 tips gedeeld waar je inspiratie uit kan halen. Laten we er samen voor zorgen dat je vriendin de date nooit meer vergeet.

Valentijnsdate inspiratie

1. Samen bijlwerpen

Waarom zou je naar een restaurant gaan als je ook kan bijlwerpen? Het is zeker een date die ze niet zal vergeten, en waarschijnlijk ook niet zou verwachten. Jullie kunnen daarna altijd nog een hapje eten, en lekker napraten over de originele date.

2. Experimenteer met Kamasutra

We hebben eerder verschillende standjes behandeld, maar samen de kamasutra bestuderen kan een leuke ervaring zijn. Jullie hoeven er de deur niet voor uit, en kunnen het zo speciaal maken als jullie zelf willen door middel van kaarslicht en andere romantische aspecten.

3. Diner op bed

Een ontbijt op bed is altijd goed, maar waarom zou je geen diner op bed klaarmaken voor je vriendin? Maak er een speciale avond van, en zet ondertussen een romantische film voor haar op. Ondertussen kook jij een diner voor haar waarbij ze haar vingers aflikt.

valentijnsdate dineren

4. Ga skydiven

Als je vriendin een adrenalinejunk is dan is skydiven een prima idee. Het is een originele date dat ze zeker zal waarderen. Als jullie weer veilig op de grond staan dan is een bezoek aan een gezellig restaurantje altijd een goed idee.

5. Tentje bij zee

Jullie kunnen een strandwandeling maken, maar waarom zouden jullie er niet meteen overnachten? Na de wandeling kruipen jullie lekker tegen elkaar aan in het tentje vol met kussens en dekens. Samen in slaap vallen met de geluiden van de zee op de achtergrond is toch heerlijk?

6. Maak je eigen restaurant

Zet een partytent in de tuin en versier de binnenkant zo romantisch mogelijk aan. Een tafeltje voor twee in het midden, kaarsje op tafel, en je hebt een originele date. Het diner kun je zelf maken, maar uiteraard ook door iemand anders. Tegenwoordig kun je een valentijnsdiner zelfs bestellen.

valentijnsdate restaurant

7 Diner in het bos

Als jullie echte buitenmensen zijn dan is het leuk om je favoriete plek in het bos te versieren met verlichting, en daar een tafel neer te zetten waarop jullie lekkere hapjes hebben staan. Het idee van nummer 5 kan in dit geval ook worden toegepast, neem gerust een tent mee.

8. organiseer een kroegentocht

Gezellig met je meisje naar de kroeg kan ook erg leuk zijn. Kies de leukste locaties uit, en ga samen op een kroegentocht. De wijn zal een ongetwijfeld een prima toevoeging zijn aan deze date. Het is een keer wat anders dan een diner bij kaarslicht.

9. Ballonvaart picknick

Een picknick op grote hoogte is niet iets wat iedereen zou doen met Valentijnsdag, en daarom is het een ideale verrassing. Neem lekkere hapjes mee, en geniet van het beste uitzicht op de dag van de liefde. Check wel eerst buienradar, voordat de dag in het water valt.

valentijnsdate ballonvaart

10. Ga paintballen

Als jullie elkaar af en toe wel kunnen schieten, dan is Valentijnsdag daar een geschikte datum voor. Ga lekker paintballen, en knal er lekker op los. Aan het einde van de dag kunnen jullie het goedmaken door lekker vroeg naar bed te gaan voor een sessie natuur knuffelen.

11. Bezoek een rage room

Als jullie een zooitje opgekropte agressie hebben dan is een bezoek aan een rage room een aanrader. In die ruimte mag je alles slopen wat je ziet, zoals tafels, televisies, en alle andere objecten die je ziet. Dan kunnen jullie er weer een jaartje tegenaan na deze valentijnsdate.

valantijnsdate rage room