date-fouten-na-scheiding
Life

De 7 grootste date fouten die je na een scheiding kunt maken

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van mensen. Er komt een einde aan een liefdesrelatie, en dat gaat niemand in de koude kleren zitten. Gelukkig heeft de tijd pleisters voor op de ziel, en gaat een persoon na een tijdje verder op liefdesgebied, en daar hoort actief daten bij. Openstaan voor een nieuwe relatie na een scheiding is heel normaal, maar er zijn wel dingen waar je op moet letten.

Daten na een scheiding

Mensen hebben lief, en vinden het fijn om geliefd te zijn. Dat is de voornaamste reden waarom mensen een relatie met elkaar beginnen. We kunnen 3 redenen bedenken waarom je nu zou moeten beginnen met daten, maar het is aan jezelf om te bepalen of je klaar bent voor een nieuwe stap op liefdesgebied. Het is vooral na een scheiding van belang dat je jezelf een spiegel voorhoudt, en jezelf oprecht de vraag stelt of je er klaar voor bent.

Als het antwoord diep in je hart ‘nee’ is, dan ben je nog bezig met verwerken. Het zou oneerlijk zijn als je dan gaat daten met een dame, want zij spreekt niet met je af om jou over je verdriet heen te helpen. We hebben eerder de grootste date fouten na je 30e voorbij zien komen, maar na een scheiding zijn de kaarten anders geschud. De onderstaande 7 fouten moet je niet maken als je gaat daten na een scheiding.

scheiding tips

1. Je wilt te snel

Als je na een scheiding klaar bent voor een nieuwe relatie , dan is het verstandig om het rustig aan te doen. Als je op emotioneel vlak te snel een serieuze verbintenis aangaat, dan is de kans groter dat het fout afloopt, en je opnieuw je tranen kunt drogen. Kijk het rustig aan, spreek vrijblijvend af, en ga absoluut niet meteen samenwonen.

2. Je neemt wrok mee

Als de scheiding tussen jou en je vorige partner emotionele littekens heeft achtergelaten, dan is het verstandig om dit een plekje te geven voordat je weer gaat daten. Die ‘nieuwe dame’ tegenover je kan niets doen aan de ruzies tussen jou en je ex-vrouw. Als je nog steeds gevoelens van wrok hebt, dan verspil je ruimte voor liefde. Laat dit dus los voordat je jezelf op de datingmarkt begeeft.

wrok scheiding daten

3. Haar vergelijken met je ex

Je date vergelijken met je ex is in elke situatie not-done, en absoluut niet wenselijk. Deze tip zagen we al eerder voorbijkomen tussen de 7 dingen die je absoluut niet moet zeggen op een eerste date. Als je de neiging hebt om je date te vergelijken met je vorige liefde, dan zit je ex-vrouw nog steeds in je hart, en ben je dus nog niet toe aan daten.

4. Een rol spelen

Als je niet lekker in je vel zit na een scheiding, of er onzeker door bent geworden, dan is het niet eerlijk tegenover je date als je in een rol gaat zitten. Wees jezelf. Een nieuwe relatie starten gaat alleen werken als je jezelf kunt zijn, het feit dat het tussen jou en je ex-partner niet werkt is omdat jullie te verschillend zijn (geworden). Accepteer dat en ga verder in alle eerlijkheid.

scheiding rol

5. Praten over je scheiding

Je kunt de relatietips van Jordan Peterson erbij pakken, maar je kunt jezelf ook zonder deze tips wel voorstellen dat je date niet zit te wachten op een miserabel liefdesverhaal. Hou het luchtig, ze mag uiteraard wel weten dat je bent gescheiden, maar maak er geen gespreksonderwerp van. Als je erover wil praten dan zijn er uiterst bekwame psychologen op de wereld, en je vrienden zijn er ook nog.

6. Gebrek aan vertrouwen

In veel gevallen heeft het vertrouwen een deuk gekregen. Misschien is je ex-vrouw vreemdgegaan? Of is er iets anders gebeurd waardoor je minder vertrouwen in vertrouwen hebt gekregen. Als je de eerste en tweede date met die nieuwe dame achter de rug hebt, dan is er misschien sprake van een nieuwe start. Geef die dame het volste vertrouwen, ook al is dat moeilijk. Zij is jouw ex niet.

7. Haar voorstellen aan je kinderen

Als je kinderen uit je vorige relatie hebt, dan wil je ze het liefste in alle enthousiasme voorstellen aan die nieuwe vlam. Wacht hiermee totdat jullie beiden zeker weten dat er een nieuwe serieuze verbintenis is. Dat is voor zowel je nieuwe vriendin als voor je kinderen prettig. Doe het rustig aan, en hou de dates zo lang mogelijk vrijblijvend, zodat jullie de tijd hebben om elkaar echt te leren kennen.

dating scheiding kinderen