date-fouten-na-30-jaar
Life

De grootste date fouten die je blijft maken na je 30e jaar

Fouten tijdens het daten kun je op elke leeftijd maken, maar het effect van deze fouten kunnen gevoelsmatig sterk verschillen. Vroeger interesseerde het je geen ene ruk als je date fout liep, en had je nog meer meiden in je telefoonlijst. Dat verandert als je de dertig bent gepasseerd, want dan gaat je biologische klok tikken. Op die leeftijd maak je fouten die je op liefdesgebied niet meer wil maken.

Fouten tijdens het daten na je dertigste

Het dalen van je testosterongehalte heeft geen positieve invloed op je systeem na je dertigste. Tussen de dertig en veertig jaar vertelt jouw biologische klok dat je het wat serieuzer aan wil pakken. Als je nog steeds aan het daten bent wil je dus geen fouten maken die ervoor zorgen dat je op het strafbankje terechtkomt. Door het tikken van die biologische klok maak je bepaalde fouten namelijk sneller.

Er zijn dingen die je absoluut niet moet zeggen tijdens het daten. Maar zelfs als je dat onder de knie hebt kun je fouten maken waarmee je er zonder twijfel voor zorgt dat de klik tussen jullie volledig verdwijnt, waarna je jezelf opnieuw een gekneusde vinger kunt swipen op Tinder. De onderstaande fouten zijn als zout op een slak, en zullen ervoor zorgen dat je date terug in haar schulp kruipt.

daten fouten dertiger

1. Je wilt nog steeds te snel

Het tikken van je biologische klok zorgt ervoor dat je haast krijgt om jezelf te settelen, waardoor je haar hart te snel wilt veroveren. Als je te gehaast bent dan kom je wanhopig en opdringerig over, waarna de kans op een tweede date gegarandeerd is verkeken. Als je gaat daten dan neem je de tijd, en geef je haar de tijd, simpel.

2. Je eisenpakket is te hoog

Vroeger verslond je de ene na de andere mooie blondine, maar toen zag je er zelf waarschijnlijk ook een stuk aantrekkelijker uit. Nu je die terugtrekkende haargrens hebt, en dat buikje begint te krijgen, zul je zelf ook wat minder kritisch moeten zijn en je eisenpakket met betrekking tot je dates bij moeten stellen.

daten eisenpakket

3. Je toont te weinig interesse in haar

Deze fout maken mannen eigenlijk op elke leeftijd, maar we benoemen hem toch maar voor de hardleerse heren. Als je de dertig bent gepasseerd dan heb je ongetwijfeld een hoop te vertellen over je werk, je verleden of je kat. Niet doen. Toon interesse in haar, daarvoor heb je een date met de dame in kwestie, anders verlies je je aantrekkingskracht.

4. Je vergelijkt haar met je exen

Dit is sowieso not-done, maar het gebeurt vaak bij dertigers want ze hebben vaak al een relatie achter de rug, of een rijk date verleden, (uitzonderingen daargelaten). Haar vergelijken met je ex-vriendinnen staat gelijk aan amoureuze zelfmoord. Begin nooit over je exen tegen je date, want dan ga je alleen naar huis om te huilen in een hoekje.

daten exen

5. Praten over je problemen

Als je een dertiger bent, dan heb je waarschijnlijk al het een en ander meegemaakt. Als je met een dame gaat daten dan zit ze echt niet te wachten op een zwaarmoedig verhaal over de shit die je de afgelopen dertig jaar hebt meegemaakt. Hou het luchtig, gezellig en vrolijk, anders vergooi jij je kansen. En daar zit je niet op te wachten als die biologische klok aan het tikken is.

6. Claimen is een no-go

Het is begrijpelijk dat je op een zekere leeftijd wilt settelen, maar dat gaat je niet lukken als je jouw date gaat claimen. Het is ten eerste onbeschoft, maar daarnaast is het ook opdringerig en onzeker gedrag. Als je haar gaat claimen dan blijf je zeker eenzaam en alleen, ook als je je dertiger jaren allang bent gepasseerd, en dan wordt daten steeds moeilijker.

daten claimen