date afzeggen redenen
Life

Date afzeggen? Dit zijn 7 redenen die ze écht gelooft

Je hebt afgesproken met iemand, maar je hebt eigenlijk niet zo veel zin meer in jullie date. Hoe leuk of knap ze is ook is, je wilt de date afzeggen. Helaas heb je niet een goede reden om haar af te zeggen. We got you. Date afzeggen? Dit zijn 7 redenen die ze écht gelooft. Zo kan je zonder schuldgevoel thuiszitten.

1. The classic: Je bent ziek

Of je nu echt ziek bent of niet, dit is toch wel een classic (die altijd werkt). Wanneer je zegt dat je ziek bent kan zij eigenlijk niks anders doen dan accepteren dat je niet kan. Ze kan je niet opeens beter toveren en een date waarbij jij zit te snotteren klinkt ook niet goed. Als we eerlijk met je zijn, waarschijnlijk gelooft ze je niet. Maar goed, je date is nu wel verleden tijd.

date afzeggen redenen

2. Werk dingetje

Iedereen heeft het wel eens: je moet nog wat voor werk doen. En dat kan écht niet wachten. Als je aangeeft dat je een ‘werk dingetje’ hebt kan dat van alles zijn. Een meeting, een etentje, een deadline, you name it. ‘Werk dingetje’ klinkt zo lekker vaag, gewoon aangeven dat het haast heeft en direct geregeld moet worden. Done.

3. Je hebt een dubbele afspraak gemaakt

Oh no! Je hebt niet goed gekeken in je agenda en had al een andere afspraak staan. Werkt altijd, is wel een beetje messy. Je kan deze smoes het beste een dag van te voren gebruiken. Zo kom je nog een beetje oprecht over ;-).

4. Er is iets tussen gekomen

Ah, shit. Er is iets tussen gekomen. Wat dat precies is mag je zelf invullen of je laat het lekker open. Ze zal zich vast wel afvragen wat er tussen gekomen is, als je aangeeft dat het echt belangrijk is zal ze niet doorvragen. Deze smoes is niet heel origineel maar het zal vast werken.

date afzeggen redenen

5. Je moet je familie helpen

Tja, deze is misschien ook niet heel origineel maar daar gaat het ook niet om. Jij wilt gewoon je date afzeggen. Dus als je daarvoor moet zeggen dat je je familie moet helpen? Doen. Waarschijnlijk vindt zij het nog lief ook.

6. Het is gecompliceerd

Je kan niet. De reden? Het is gecompliceerd. Werkt altijd, zo hou je het nog open. Je kan niet echt uitleggen waarom je niet meer kan omdat het gecompliceerd is. Jij weet natuurlijk dat je gewoon geen zin hebt, maar zij weet dat niet. ”Ik ben gewoon druk in m’n hoofd nu, het is gecompliceerd” werkt ook altijd.

7. Eerlijkheid duurt het langst

Je kan natuurlijk ook gewoon eerlijk zijn. Veel vrouwen kunnen dat wel waarderen. ”Hey, ik vind je een leuk meisje maar ik denk toch niet dat het gaat werken.” Klaar! Deze is misschien wel spannend, maar zo ben je eerlijk naar haar en naar jezelf.