Geld & Carrière

Daniel Radcliffe heeft dit magische bedrag verdiend met Harry Potter

daniel radcliffe inkomsten harry potter

Als de hoofdrolspeler van een van de meest succesvolle films in de filmgeschiedenis, is het geen verrassing dat Daniel Radcliffe een aanzienlijk bedrag heeft verdiend met zijn rol als Harry Potter. Maar wat heeft Daniel Radcliffe precies verdiend aan zijn rol in deze film, en hoe is dit bedrag vergeleken met andere hoofdrolspelers van de film?

Harry Potter een van de meest succesvolste film-reeksen

Laten we eerst eens kijken naar het algemene succes van de Harry Potter serie. De serie is opgedeeld in 8 verschillende films, waar in totaal meer dan 7 miljard euro aan verdiend is. Hiermee staat de verfilming van het boek van J.K. Rowling op plek drie als het gaat om films die het meeste geld hebben opgebracht.

Emma Watson en Rupert Grint waren Naast Radcliffe de twee belangrijkste personages in de films. Voor hun rol als Hermelien Griffel en Ron Wemel hebben zij ook verdiend. Volgens schattingen is Watson zo’n 60 miljoen euro rijker geworden aan haar rol, waar Grint zo’n 40 miljoen heeft mogen bijschrijven op zijn rekening. Maar heeft Daniel als hoofdrolspeler ook daadwerkelijk meer verdiend dan Emma en Rupert?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Radcliffe (@daniel9340)

De inkomsten van Daniel Radcliffe

Maar hoeveel heeft Daniel Radcliffe daadwerkelijk verdiend aan zijn rol in deze succesvolle film? Het vermogen van de acteur wordt geschat op 100 miljoen euro, waarvan meer dan de helft is verdiend door zijn rol in Harry Potter. Naast dat Radcliffe betaald krijgt voor zijn rol in de film, krijgt hij ook een percentage van de inkomsten die worden gemaakt uit de verkoop van bijvoorbeeld Harry Potter kleding. Hier verdient hij jaarlijks nog steeds zo’n 2 miljoen euro per jaar mee.

Naast zijn rol in Harry Potter heeft Radcliffe ook gespeeld in andere films gespeeld, waaronder “Weird: The Al Yankovic Story”, “The Lost City” en Jungle”. Al deze films helpen natuurlijk ook extreem om het aanzienlijke vermogen van Radcliffe nog hoger te krijgen. Naast actieve rollen in films, spreekt Daniel met zijn herkenbare stem soms ook stukjes tekst in voor bekende series. Zo is de stem van Radcliffe bijvoorbeeld al meerdere keren voorbij gekomen in The Simpsons en Rick and Morty.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Radcliffe (@daniel9340)