Crypto

Dalende crypto markt: dit is het moment om te investeren

dalende-bitcoin-markt

Manly Litebit banner landscape

Wat hebben bijna alle coins met elkaar gemeen? Ze hebben een enorm roerige periode achter de rug. Bitcoin maakte een stevige daling en nam andere coins hierin mee. Een bittere pil voor beleggers, maar een prachtig moment voor (toekomstige) investeerders. Je kunt namelijk goed profiteren van een dalende markt. In dit artikel lees je waarom en hoe. Ook hebben we onderaan het artikel een hele interessante actie voor je in petto. 

Een dalende markt is een inkoopmoment

De bitcoin staat op het moment van schrijven rond $21.000. In november 2021 stond de bitcoin nog op 69.000 dollar. Er is dus nog maar een derde over van de prijs van eind vorig jaar. Een pijnlijke situatie voor huidige beleggers, maar een kans voor mensen die Bitcoin bij willen kopen of juist voor het eerst willen investeren.

Je krijgt nu namelijk een stuk meer bitcoin voor jouw geld als wanneer je eind vorig jaar wilde instappen. Als je kijkt naar de geschiedenis stijgt de bitcoin tot nu toe telkens na een flinke daling wederom naar een nieuw hoogtepunt. De geschiedenis herhaalt zich niet altijd, maar meestal wel. Het is in onze ogen dus zeker een mooi moment om bij te kopen of in te stappen.

crypto-grafiek-bitcoin

When in doubt, zoom out

Er is een goede manier om te relativeren tijdens een dip: uitzoomen. Als je uitzoomt zie je namelijk dat na iedere dip uiteindelijk weer een all time high komt. Dit is natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar wel een goed teken. Waar veel kopers zich laten leiden door angst, kan je hier juist ook flink van profiteren!

Een daling kan dus een goede reden zijn om te investeren. Warren Buffet, een legende onder beleggers, zei ooit: “Buy when others are fearful, and sell when others are greedy“. Als de prijzen laag zijn heerst er dus angst en als ze stijgen gaat iedereen pas kopen. Je moet het dus eigenlijk andersom doen wil je succesvol worden.

Bitcoin kopen via LiteBit

LiteBit is een van de gebruiksvriendelijke en eenvoudigste apps om digitale munten aan te schaffen. Via dit platform kun je gemakkelijk en snel coins zoals bitcoin aanschaffen via iDeal. LiteBit is zo ingericht dat het ook voor mensen die nieuw zijn in de wereld van crypto te begrijpen is.

Crypto kopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Met een eenvoudig dashboard, 24/7 klantenservice, overzichtelijke wallets en slimme prijsmeldingen voel je je hier al snel thuis en kun je jouw eerste stappen maken als crypte-belegger.

LiteBit heeft op dit moment een hele toffe actie voor alle nieuwe gebruikers. Meldt je je aan via deze link of LiteBit banner in dit artikel? Dan krijg je namelijk €10,- starttegoed om te gebruiken wanneer je gaat handelen. Het starttegoed ontvang je na goedkeuring op jouw account. Let op: jouw account dient wel volledig geverifieerd te zijn voordat jij het starttegoed ontvangt. Zorg dus dat je daadwerkelijk alle nodige gegevens hebt achtergelaten, denk aan jouw email-adres, telefoonnummer en paspoort/ID-gegevens.

Klaar om crypto aan te schaffen? Maak dan hier een account aan en maak jouw eerste stappen als investeerder!

Manly Litebit banner landscape