Health

Dit is het aanbevolen aantal dagelijkse calorieën voor de gemiddelde man

dagelijkse calorieën gemiddelde man

We moeten dagelijks werken, boodschappen doen, sporten, ademen, etc. Ons lichaam functioneert omdat we energie uit onze voeding halen. Zonder energie kan een mens simpelweg niet functioneren. Voor het berekenen van energie spreken we over calorieën, maar hoeveel calorieën heeft de gemiddelde man nodig? Dat verschilt per persoon.

Hoeveel calorieën heb je als man dagelijks nodig?

Niet iedere man heeft evenveel energie nodig. Het maakt een groot verschil of je bijvoorbeeld een zittend beroep hebt, of de hele dag moet lopen en tillen. Mensen die een actieve levensstijl hebben zullen meer calorieën nodig hebben. Wij associëren de term ‘calorieën’ vaak als negatief, omdat er veel over wordt gesproken in negatieve vorm. Maar je hebt ze toch echt nodig. Alles draait om balans.

Een gemiddelde man heeft 2.500 kilocalorieën (kcal) per dag nodig. Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je jouw dagelijkse caloriebehoefte in de gaten kunt houden. Eet je teveel calorieën dan zal je lichaam dit omzetten in vet. Dat is een natuurlijk proces, want in de oertijd konden we wel een vetreserve gebruiken. Dit proces wordt lipogenese genoemd.

calorieën augurken

Aankomen en afvallen met calorieën

Als je dat vetlaagje kwijt wilt dan moet je simpelweg meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt, op deze manier val je af. Het menselijk lichaam werkt in feite heel simpel, het zijn de verleidingen van slechte suikers en vetten die voor overgewicht zorgen. Helaas zijn het juist de lekkere snacks die veel calorieën bevatten. Als je wilt afvallen kun je ook intermittent fasting proberen.

Als je als man met een gezonde BMI een actieve levensstijl hebt, en dus veel sport, dan is een calorie-inname van 3000 kcal ook prima. Je kunt je BMI berekenen op de site van het voedingscentrum. Als je deze balans aanhoudt dan zul je niet snel te maken met overgewicht of juist ondergewicht. 2000 tot 3000 kcal per dag is dus het beste voor de gemiddelde man. Daarnaast is het ook belangrijk dat je genoeg water drinkt.

calorieën meten