Geld & Carrière

Zo ziet een dag van de controversiële leider Vladimir Poetin eruit

dag-vladimir-poetin
Foto: BSR

Vladimir Poetin, de controversiële leider van Rusland, over zijn politieke bewegingen wordt veelal gesproken. Met een geruchtmakende schatting van ongeveer 210 miljard US Dollars is Poetin met zijn vermogen een van ’s werelds rijkste leiders. Maar hoe ziet zijn dagelijkse leven eruit? Zo weten we nu hoe laat de steenrijke Rus opstaat, wat hij ontbijt en hoe hij zich voorbereid op politieke beslissingen. Een ontbijtje voor de 70-jarige is niet zo eenvoudig als voor eenieder. De voorbereiding is hierin bijvoorbeeld essentieel.

Het uitzonderlijke verleden van Vladimir Poetin

We gaan eerst even terug in de tijd en nemen een kijkje in het verleden van Poetin. Hij werd geboren in Leningrad (nu Sint-Petersburg) op 7 oktober 1952, een tijd van grote geopolitieke verschuivingen. Poetin bracht 15 jaar door bij de KGB, de inlichtingendienst van de Sovjet-Unie. Zij waren bekend van hun rol in spionageromans en films en zijn vereeuwigd als een tegenhanger van de CIA.

In 1994 klom Poetin op tot de positie van loco burgemeester in zijn geboortestad, en zijn opmars ging door toen hij in 1998 directeur werd van de FSB, de binnenlandse opvolger van de KGB. Binnen een jaar werd hij premier en daarna president, een positie die hij sindsdien bekleedt.

Poetins introverte aard werd gevormd tijdens zijn jeugd. Zijn moeder was eerder getraumatiseerd geraakt door oorlogsleed en het verlies van twee zoons. Daardoor vertroetelde zij Vladimir eens te meer, maar dat gold niet voor zijn autoritaire vader door wie hij in het krappe eenkamerflat werd geslagen.

Hierdoor ontwikkelde hij een diepgeworteld wantrouwen jegens mensen en zocht hij troost bij dieren, met name zijn trouwe metgezellen, de honden Konni en Buffy. Door de jaren heen werd Poetin gedreven door de honger naar macht. Hij is wellicht meer gevreesd dan geliefd, zelfs door degenen die dicht bij hem staan of stonden zoals Wagner-baas Jevgeni Prigozjin.

Jevgeni Prigozjin

Wat eet en drinkt Vladimir Poetin zoal?

Terwijl vele wereldleiders aan 24 uur in één dag te weinig hebben, slaat Vladimir Poetin, in tegenstelling tot Elon Musk, lekker uit. Hij staat laat op in de ochtend en gaat vervolgens rustig brunchen. Poetins ontbijt voorkeuren zijn opvallend te noemen. Hij begint zijn dag met een stevige portie pap, gevolgd door bieten- en mierikswortel cocktails om zijn smaakpapillen te prikkelen.

Kwark en vers fruit maken ook deel uit van zijn ontbijt, en soms zelfs rauwe kwarteleitjes. Deze ingrediënten komen vaak van de landgoederen van de Russische religieuze leider, patriarch Kirill. Na zijn ontbijt geniet Poetin van een kop koffie voordat hij aan zijn werk begint.

Wat betreft zijn dieet, Poetin volgt een gezond regime met veel groenten, waaronder tomaten, komkommers en sla. Hij houdt van schapenvlees en af en toe geeft hij toe aan zijn zoetekauw met pistache-ijs. Zijn liefde voor kippennoedelsoep schetst een interessant culinair beeld van deze wereldleider.

Tijdens internationale reizen wordt zijn schema strak gepland, inclusief het vervangen van alles, van lakens tot toiletartikelen, om zijn veiligheid te waarborgen. Poetin is ook uiterst voorzichtig met voedsel tijdens deze reizen en accepteert alleen voedsel dat is goedgekeurd door het Kremlin.

dag-vladimir-poetin-ontbijt

Zo ziet een presidentiele dag van Vladimir Poetin eruit

In plaats van vergaderen in een formele conferentieruimte, neemt hij zijn belangrijke beslissingen terwijl hij twee uur lang zwemt. Deze combinatie van lichaamsbeweging en kritische denkprocessen stelt hem in staat om efficiënt te multitasken.

Na het zwemmen geeft Poetin soms de voorkeur aan een sportsessie in de sportschool om wat extra spanning uit zijn lijf te drijven. Vervolgens begint hij zijn werkdag in de vroege namiddag, grondig voorbereid door het bekijken van briefing materiaal en rapporten over binnenlandse en buitenlandse zaken.

Het is bekend dat hij – enigszins paranoïde – technologie op het werk compleet vermijdt. Hij onthoudt zich van het gebruik van een laptop of smartphone, geeft er de voorkeur aan om door “rode mappen” met documenten te bladeren, en hij gebruikt een vaste telefoon in plaats van te communiceren via e-mail.

Poetin heeft een voorkeur voor thuiswerken en werkt de meeste dagen vanuit zijn mega landgoed complex Novo-Ogaryovo aan de kustlijn van de Zwarte Zee. In de avonduren en diep in de nacht, werkt Poetin vaak door. Dit is wanneer hij naar eigen zeggen op zijn scherpst is en zich richt op belangrijke wereldzaken. Om 3.00 uur is het dan toch echt tijd om richting bed te verkassen.

dag-vladimir-poetin-paleis
Landgoed Novo-Ogaryovo aan de Zwarte Zee

Hobby’s en de vriendin van Vladimir Poetin

Hoewel Poetin bekend staat om zijn krachtige politieke imago, heeft hij een geheime passie voor boksen en ijshockey. Tijdens zijn kostbare vrije momenten staat hij graag op het ijs en neemt hij het op tegen teams samengesteld uit zijn eigen bodyguards.

Het is niet alleen een sport voor hem, maar ook een gelegenheid om een vriendelijke competitie te delen met zijn naaste lijfwachten. Maar Poetin is niet alleen een sportliefhebber; hij heeft ook een liefde die dieper gaat dan de oppervlakte.

Hoewel zijn romantische leven een mysterie blijft, wordt gespeculeerd dat hij al sinds de jaren 2000 een affaire heeft met voormalig turnster Alina Kabayeva. Hun relatie begon naar verluidt toen Kabayeva slechts 25 was en Poetin in de vijftig.

De twee hebben hun privéleven altijd uit de schijnwerpers gehouden, en er wordt beweerd dat ze samen meerdere kinderen hebben, die zorgvuldig buiten het publieke oog worden gehouden om hun privacy te beschermen.

Op deze manier hebben we een beetje een beter beeld gekregen van hoe een dag in het leven van Vladimir Poetin eruit ziet. Wil jij van iemand weten hoe zijn of haar dag eruit ziet? Stuur ons een DM via Instagram en wij gaan het voor je uitzoeken.