Health

Je dag beginnen met lauw water: dit zijn 5 gezondheidsvoordelen

dag beginnen met lauw water

Met de steeds veranderende routines en gewoontes is het voor iedereen erg moeilijk geworden om fit te blijven. Mensen zijn constant op zoek naar gezondheidstips die helpen om de gezondheid goed te houden. Een veelvoorkomende tip is je dag beginnen met lauw water.

Je dag beginnen met lauw water

De reden waarom deze tip door mensen over de hele wereld wordt gebruikt is het feit dat de voordelen van het drinken van warm/lauw water in de ochtend zo duidelijk zijn dat mensen het wel moesten overnemen. In dit artikel gaan we in op deze gezondheidsvoordelen.

1. Metabolisme

Probeer je gewicht te verliezen? Dan is het een goed idee om bij elke maaltijd een glas warm of heet water te drinken. Het helpt bij het verbranden van meer vet en zorgt ervoor dat je lichaam meer inspanning levert om gewicht te verliezen. De lever is het centrum van het metabolisme en een glas warm water in de ochtend kan de werking ervan verbeteren.

dag-beginnen-met-lauw-water

2. Spijsvertering

Je dag beginnen met lauw water werkt als een goede spoeling voor je darmen. Het kan namelijk zo zijn dat er nog resten van eerdere maaltijden aanwezig zijn, wat het water verwijderd. Het warme of hete water helpt ook bij het verwijderen van vettigheid, wat erg handig is bij mensen die grotendeels leven op junk food.

dag-beginnen-met-lauw-water

3. Immuunsysteem

Wanneer een glas heet water samen met wat limoen vroeg in de ochtend wordt gedronken, geeft het de benodigde dosis vitamine C en kalium aan het lichaam. Omdat de maag leeg is, is de absorptie ook sneller. Zie een glas lauw water in de ochtend als een boost, zoals je die ook gewend bent van koffie (maar dan net iets anders).

dag-beginnen-met-lauw-water

4. Huid en haar

Voor iedereen met een goede huid is hydratatie de belangrijkste succesfactor en een glas warm water in de ochtend zal daaraan bijdragen. Als er limoen of citroen wordt toegevoegd, is er bovendien een extra voordeel van vitamine C dat nodig is voor een gezonde collageen vorming, waardoor de huid jonger en stralender wordt.

dag-beginnen-met-lauw-water

5. Gorgelen met lauw water

Lauw water is er niet alleen om te drinken. Heb je bijvoorbeeld last van je keel, of heb je pijn in je mond na een tandartsbezoek? Dan kan je altijd gorgelen met lauw water met daarin een theelepel zout opgelost. Deze methode verdooft de pijn en geeft verlichting in de mond.

Gezondheidsvoordelen van lauw water drinken

Wil je een goed begin van de dag? Begin de dag dan met een glas lauwwarm water en voel het verschil. Heb je een vraag of probleem? Aarzel dan niet om een expert te raadplegen om antwoord te krijgen op al je vragen. Of je kan ook eens een van deze gezondheidsartikelen lezen: