Tech

Deze bizarre custom Harley-Davidson is de meest bizarre motor ooit

custom harley-davidson

Het gebruiken van een menselijke schedel als ontwerp komt veel voor als je kijkt naar custom motoren. Dit ontstond vooral toen het ontwerpen van op maat gemaakte choppers in de jaren ’50 steeds populairder werd. Of het nou gespoten kunstwerken zijn of op maar gemaakte sculpturale vormen – de menselijke schedel is het meest populaire ontwerpen, of dat nou op motoren is of op andere gadgets.

Custom Harley-Davidson

De symboliek van de menselijke schedel is iets wat al duizenden jaren bestaat. Deze custom Harley-Davidson tilt de representatie van de menselijke schedel echter naar een nieuw niveau. De motor komt oorspronkelijk uit 1998, en heeft een aangepaste carrosserie die eruitziet als een gigantische schedel met een hoge hoed.

De motor heet officieel de Skull-trike, en is een onderdeel van een creatie die op de Mecum-veiling in januari 2022 te koop aangeboden gaat worden. Volgens de informatie die te vinden is, bedragen de totale bouwkosten van deze unieke driewielige Harley ongeveer $ 154.000.

custom harley-davidson

Rijden in een schedel

Onder de opmerkelijke carrosserie bevindt zich een Harley-Davidson trike die wordt aangedreven door een indrukwekkende 1340cc V-twin motor. De stof waarvan de carrosserie is gemaakt is onduidelijk, maar kijkende naar het ontwerp is de kans groot dat het van glasvezel is.

custom harley-davidson

De motor heeft een op-maat-gemaakte achterbank waar gemakkelijk twee personen kunnen zitten. Ook is de motor voorzien van airconditioning. Maar het wordt nog leuker. De trike komt compleet met een aanhangwagen met sleeptouw die in de vorm van een doodskist is gemaakt.

custom harley-davidson

Bizarre voertuigen

Er zijn nou eenmaal veel mensen op de wereld die teveel tijd over hebben. Zo schreven we onlangs over de Tank Taxi, een gepantserd voertuig die voor $1000 per rit te huren is voor bruiloften en evenementen. Ben je echter op zoek naar iets meer stijl? Dan kan je altijd overwegen om een kijkje te nemen naar deze gepantserde Mercedes G63.