cryptomunten, tennister, arm, verkopen
Geld & Carrière

Kroatische tennister verkoopt deel van arm voor cryptomunten

Cryptocurrency en de NFT-markt blijft maar doorknallen. Onlangs verkocht kunstenaar Beeple al een digitaal kunstwerk voor maar liefst 69 miljoen dollar. Dit vonden wij al vrij bizar. Een Kroatische tennister deed daar nog een paar schepjes bovenop. Zij verkocht namelijk een deel van haar arm voor cryptomunten.

Dag arm, hallo cryptomunten

Dat cryptomunten alsmaar aan populariteit blijven winnen is te zien aan deze bizarre actie. De Kroatische Oleksandra Oliynykova is namelijk het levende bewijs dat deze markt door het dak gaat. Ze trad toe tot de NFT-markt (Non Fungible Tokens) en verkocht daar een deel van haar arm in ruil voor 3 Ethereum. Op moment van schrijven is dit ongeveer 6200 dollar waard.

Ze verkocht een deel van haar lichaam op een veiling. De gelukkige winnaar mag in de toekomst alles doen met de arm wat hij wil. Bijvoorbeeld een tattoeage laten zetten die een bepaald merk promoot. Wat hij exact wil doen met de arm is nog niet bekend.

Stijgende prijzen

Uiteraard kan de prijs van de arm nog in waarde stijgen. Als de Kroatische bijvoorbeeld een Wimbledon-titel op haar naam krijgt. Wellicht ziet de koper zoveel in het tennistalent dat hij aast op een succesvolle verkoop in de toekomst.

Oleksandra is al langere tijd fan van cryptomunten. Dat is ook te zien in deze Instagram post die ze onlangs deed: